Tot mai mulți împătimiți ai vacanțelor au observat că citybreak-urile le scot mai mulți bani din buzunar. Prețurile piperate au directă legătură cu scumpirea biletele de avion, spun specialiștii din domeniu, care apreciază că vremea zborurilor ieftine a apus.

De ce s-au scumpit citybreak-urile

Această tânără își dorește să plece într-un citybreak în Liverpool ca să vadă un meci oficial al echipei de fotbal.

Doar că prețul biletelor de avion a îngrozit-o.

,,Biletele de avion pentru 3 zile erau aproape 2000 de euro, fără bagaj, pentru 3 zile mi s-a parut ceva colosal. Cazarea era undeva la 1200 de lei'', a spus tânăra.

În ultima vreme, tot mai mulți împătimiți ai vacanțelor de scurtă durată s-au lovit de prețurile piperate, în special la biletele de avion.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Târgu Mureș, destinație de city break. Care sunt principalele obiective pe care nu ar trebui să le ratați dacă ajungeți în acest oraș

Scumpirea zborurilor este explicata de specialiștii in domeniu.

Traian Bădulescu, președinte ANAT- De anul trecut, cererea a explodat din nou pe plan mondial. Și când cererea e mare și prețurile sunt mari.

Și cazările s-au scumpit în continuare de la an la an, în ultimul an putem vorbi de o scumpire de maximum 20%, biletele de avion s-au scumpit și cu 30-40%.

,,În topul celor mai scumpe destinații pentru un citybreak regăsim Paris, Londra și Dubai. Aici tarifele pornesc de la 500 de euro de persoană, dar poate ajunge la cîteva mii de euro în funcție de perioada aleasă și tipul de cazare'',
a transmis Mădălina Bichir, reporter Știrile Kanal D.

Pentru a găsit totuși citybreak-uri la un preț accesibil trebuie să ținem cont de câteva aspecte.

,,În cursul săptămânii sunt șanse mult mai mari să avem bilete de avion mai ieftine. Dacă mergem în weekend, costul acestora crește'', a spus Cosmin Vasile, manager agenție de turism.

Un alt sfat ar fi să nu alegem un citybreak atunci când în orașul respectiv se desfășoară evenimente importante la nivel global, cum ar fi competiții sportive sau târguri.

În topul celor mai accesibile destinații pentru minivacanțe de weekend se numără Istanbul, Atena și Budapesta, acolo unde tarifele pornesc de la 150 de euro de persoană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si