Genele false sunt un accesoriu tot mai cerut de femei, dar dacă le purtăm prea des putem dezvolta grave probleme de vedere. Este avertismentul oftalmologilor, care au început să aibă paciente cu diverse infecții la ochi, din cauza acestor extensii exagerate. Despre aceste riscuri, dar și despre cum să evităm ca genele să ne afecteze sănătatea vorbim astăzi cu dr. Ovidiu Coravu, medic oftalmolog. Bună dimineața și bine ați revenit în platoul știrilor,

a transmis Simona Pătruleasa.

De ce să evităm genele false?

- În primul rând aș vrea să vă întreb în ce măsură sunt genele false folosite de doamne, periculoase pentru vedere și de ce.

Ele sunt și nu sunt periculoase. De obicei, prima reacție care poate să apară este reacția alergică la prima intrare în contact cu ele. Putem să avem alergi la substanțe, la ele, dar dacă trecem de perioada alergiilor, ele în mod normal sunt destul de safe, atâta timp cât nu exagerăm, nu le punem prea mari, nu le punem des, nu le scoatem des, pentru că toate substanțele pe care le folosim la a le pune și a le dea jos sunt cât de cât toxice, a declarat dr. Ovidiu Coravu.

- Care sunt simptomele unei infecții la ochi, atunci când purtăm gene?

Este o alergie tipică. În primul rând, avem o alergie la nivelul ploapei, facem o alergie de contact, dar o dermatită de contact, pentru că substanța intră în raport cu pielea și atunci automat inflamează pielea.

Ne mănâncă, se roșește, ustură ș.a.m.d. Ochiul, dacă e să reacționeze și el la fel, reacționează. Se roșește conjunctiva, încep să ne curgă ochii, avem lacrimi, ne mănâncă, ne ustură, deci avem senzația aia de efectiv de conjunctivită, doar că cauza acestei conjunctivite este strict alergică. Tot ce punem la nivelul genelor ajunge și în ochi, unu la mână. Doi la mână, nu este neapărat substanța de vină. Există oameni care sunt alergici la substanțele antialergice, deci alergiile se pot dezvolta la orice.
Există doamne care au nefericita ca să spunem așa, nefericitul ghinion să fie alergice la acele substanțe
, a declarat dr. Ovidiu Coravu.

- Dar pot să folosească ceva astfel încât dacă își doresc neapărat, să poarte gene. Pot să ia ceva, astfel încât să ușureze purtatul genelor, să evite această alergie?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

N-aș face așa ceva. Adică, dacă organismul nostru luptă împotriva unei substanțe, ar fi bine să fugim noi de substanțe ca să nu- i creăm lui incapacitatea de a lupta împotriva ei, a declarat dr. Ovidiu Coravu.  

Citește și: Secretele frumuseții actriței Ceren Yilmaz din serialul "Promisiunea”

- Aceste gene sunt purtate de foarte multe persoane, timp îndelungat. Evident, când ne demachiem, când ne curățăm în zona ochiului, o facem cu mai multă greutate, nu ca atunci când avem gel genele noastre naturale. Nu se strâng acolo bacterii periculoase?

În principiu, nu. Bănuiesc că este mult mai greu pentru că nu e natural, dar nu mi s-a întâmplat să văd secreții sau conjunctivite bacteriene făcute din cauza faptului că poartă gene, doar în momentul

în care nu ne îngrijim și atunci nu e nevoie de genele false ca să facem o conjunctivită. Putem să facem și cu ale noastre la fel de bine, dacă nu avem grijă de igiena ochiului. Nu cred că are vreo legătură, a declarat dr. Ovidiu Coravu.  

- Ce le spuneți pacientelor dumneavoastră care vin în cabinet și poartă gene false și ce spun ele?

Eu am o echipă minunată de fete în clinică și ele tot timpul mă roagă să nu le mai spun pacientelor chestia asta, pentru că e o chestie... Eu le spun: domnule, poartă, dar există metode în ziua de astăzi care pot duce la a crește genele alea într-un mod, hai să spunem mai natural, le creștem pe ale noastre, nu le folosim pe celelalte pentru că de câte ori le folosim, ne supunem unor riscuri. Riscul de alergie este cel mai mic, substanțele sunt toxice, dacă curg pe ochi. Am avut paciente care au avut arsură de cornee pentru simplul fapt că substanța cu care s-au dezlipit este corozivă, a declarat dr. Ovidiu Coravu. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

- Cum ar trebui să ne demachiem corect atunci când avem genele noastre naturale? Știu că anumite mișcări pot agresa ochiul?

Ce nu ar trebui să facem, în primul și în primul rând, nu trebuie să apăsăm foarte tare pe ochi, trebuie să-l demachiem cu grijă, să ne ștergem ploapele cu grijă, nu trebuie bruscat niciodată globul ocular, pentru că în timpul în care bruscăm, creăm niște presiuni negative și putem să creăm niște alte probleme, cum ar fi o dezlipire de retină și nu glumesc, există tot felul de substanțe care sunt destul de toxice, a declarat dr. Ovidiu Coravu.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: