La cei 40 de ani, Andrei s-a hotarat sa isi construiasca viitorul printre straini si in curand va lasa Romania pentru Anglia. Acolo, este cadru medical intr-un spital si castiga 5 000 de lire pe luna. Chiar daca ii e greu departe de casa, isi va depune actele pentru dreptul de sedere printre straini.

ANDREI RUSU: Acest statut ma va ajuta sa fiu egal cu britanicii, ce vor avea ei voi avea si eu.

Citeste si: Sute de mii de români vor să rămână în Marea Britanie după Brexit

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cristian, in schimb, este de 4 ani in Londra unde lucreaza ca medic stomatolog. I-a fost greu sa se adapteze insa rasplata pentru munca asidua inseamna- acolo- o viata fericita. Pentru ca nu vrea sa se intoarca prea curand acasa, si el a aplicat pentru noul statut.

CRISTIAN- medic stomatolog: Am aplicat pentru settled status, se face usor este o aplicatie pe telefon, trebuie sa te loghezi cu pasaportul si toate datele personale sunt inregistrate si esti pre-stabilit aici.

De ce vor românii să rămână în Marea Britanie și după Brexit

De la inceputul anului si pana acum, aproape 300.000 de romani au cerut drept de sedere, adica mai mult de jumatate din totalul celor stabiliti in Regatul Unit.

Autoritatile britanice spun ca ai nostri formeaza a doua cea mai mare comunitate de europeni care au cerut sa ramana in Anglia dupa BREXIT.

Flavia a muncit acolo ca ospatar- in primii 3 ani, apoi in ultimii 4, ca manager de restaurant si de curand s-a intors acasa. Decizia a luat-o din doua motive.

FLAVIA LOZNICERU: Incertitudinea- nestiind ce se va intampla dupa Brexit. Si, sigur, am simtit nevoia de a ma intoarce avand familia aici, pentru mine aici a fost acasa mereu.

Potrivit noilor reglementari, toti cetatenii Uniunii Europene care sosesc in Marea Britanie inainte de Brexit si vor sa ramana pana la sfarsitul anului viitor trebuie sa solicite acest statut nou de imigrare in tara gazda. Asadar, romanii care vor sa obtina un nou statut in Marea Britanie trebuie sa se inregistreze cat mai curand si sa apeleze la sprijinul Ambasadei Romaniei la Londra si al Consulatelor Generale ale Romaniei de la Manchester si Edinburgh pentru asistenta.

Citeste si: VIDEO| Brexitul ne va aduce muncitorii acasă

Pe cei mai multi romani care isi castiga painea in Regatul Unit ii gasim in hotelurile de top, in localuri de tot felul si pe santiere, unde trudesc din greu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si