„Sunt copii care nu își doresc să renunțe la încheirea tratamentului pentru că se bucură la fiecare vizită la medicul ortodont, vizită în cadrul căreia își poate alege aceste culori cu care își poate accesoriza aparatul”, spun specialiștii.

Adolescentii sunt cei care cer mai des aparate dentare. Ei sunt cei care pun accent pe infatisare si vor ca dantura lor sa fie impecabila.


„Aparatele dentare sunt instrumente cu care medicul ortodont are rolul de a indrepta dintii. Ele sunt variate dar indiferent de tipul de aparat dentar, important este ca pe timpul purtarii lor sa ne ingrijim cat mai bine dintii”, spun medicii.

De sărbători, cei cu aparate dentare le pot adăuga elemente de sezon

Pacienții isi aleg tot felul de modele colorate.
La fiecare control de rutina, pacientul isi poate schimba accesoriile de pe aparatul dentar. Acum, de sarbatori, motivele sunt speciale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Acum in perioada Craciunului chiar avem elemente de sezon si avem aceste elemente in culorile craciunului, stelute albe sau braduleti sau ciorapel rosu si au fost chiar foarte cerute in aceasta perioada”, spun specialiștii.

In schimb, adultii nu il considera un accesoriu la moda si mai degraba vor sa il masceze, ne spune medicul ortodont. Pentru ei exista aparatele montate pe interiorul dintilor, cele transparente sau gutierele.


„Ei nu isi mai doresc aparate vizibile sau colorate, ci isi doresc ca aparatele sa fie cat mai estetice, cat mai putin vizibile pe dinti”, explică medicii.

Aparate dentare în perioada sărbătorilor. Cum să ne menținem igiena orală

O dantura aliniata este nu numai o chestiune de estetica ci si una de sanatate dentara. Pentru cei care poarta aparat, mai ales in aceasta perioada cu mese imbelsugate, specialistul vine cu cateva recomandari.
„Important este sa avem grija la ceea ce mancam, trebuie sa evitam alimentele dure, lipicioase, trebuie sa avem grija sa nu muscam din lucruri tari care pot duce la desprinderea unor elemente de pe dinti”, spun medicii.

Pretul aparatelor care corecteaza dantura porneste de la 2500 de lei pentru cele vizibile, clasice, si poate depasi 7500 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si