„De la temperaturi de vară... la frig de crapă pietrele și zăpadă. De asta au parte locuitorii din Cluj unde a nins în ultimele ore ca în plină iarnă. Stratul de omăt a fost atât de mare încât drumarii au scos utilajele de deszăpezire. Ninsori au fost și în alte zone ale țării, iar românii au rămas uimiți de iarna din aprilie”, a transmis Christian Sabbagh.

Clujenii, în plină iarnă în aprilie

În Apuseni a nins ca în plină iarnă. Drumarii au acționat pe șosele încă de dimineață. Pentru a face față zăpezii, muncitorii au folosit peste 10 tone de material antiderapant. În localitatea Mărișel din județul Cluj, oamenii s-au trezit înconjurați de un regat de gheață.
În zonele de munte, vremea s-a schimbat radical în doar câteva ore.
„Dacă ieri a fost vreme de vară aici la Mărișel, cu temperaturi maxime de până la 25 de grade Celsius, astăzi e iarnă în toată regula. Sunt zero grade Celsius, ninge de câteva ore bune, iar stratul de zăpadă măsoară deja 15 centimetri”, a transmis Silvia Cseh.
Zăpada multă îi sperie pe localnicii care se tem că vremea le-ar putea afecta culturile.
Doamna Victoria are mereu grădina plină cu legume și flori. Acum își face griji că ar putea rămâne fără ele dacă vremea continuă să se răcească.
Pe rețelele de socializare s-au viralizat mai multe fotografii în care florile de primăvară proaspăt înflorite au fost acoperite de un strat generos de zăpadă.

Citește și: Cod galben de vreme rea în București! Meteorologii ANM au anunțat ploi torențiale. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Și în județul Hunedoara, dar și în Maramureș, a nins ca în povești. La stația meteo Iezer, la peste 1700 de metri altitudine, temperaturile nu au depășit minus 1 grad Celsius.
Zăpada i-a luat prin surprindere și pe localnicii din Bucovina.
În același timp, la Timișoara, societatea de termoficare a decis să reia încălzirea apartamentelor din cauza valului de frig. De vreme capricioasă vor avea parte și locuitorii din sud-estul țării. Aici, meteorologii au emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă până mâine-dimineață. Vremea rece se va menține însă până la finalul săptămânii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si