Cu toate că oamenii sunt conștienți că vopselele de ouă le pot face mai mult rău decât bine- din lipsă de timp sau pur și simplu pentru că dau un aspect estetic- le folosesc de sărbători.

Doar că un studiu al celor de la Protecția Consumatorilor le dă fiori: față de 2015- numărul de aditivi și coloranți dintr-un singur pliculeț s-a dublat!

„Și dacă ne gândim ce contează? Ei bine se ia pe mâinile noastre, ale copiilor, ale bunicilor și nu în ultimul rând în foarte multe din ouăle pe care le vopsim se transferă și în ou.... în funcție de vopseaua pe care am utilizat-o!”, explică Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Vopselele pentru ouăle de Paște, alese cu grijă, să nu fie toxice

„Să mă apuc să fac ca în Evul Mediu cu sfeclă roșie sau ceapă nu m-aș apuca.

Sincer, mă uit pe ea întotdeauna, știu că de multe ori conține și ce nu ar trebui să conțină, dar este cam inevitabil”, consideră gospodinele.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Pe lângă ouăle pe care le colorăm singuri acasă cu vopsea alimentară care poate conține până la 12 aditivi. Ambalajul acestora nu indică lista completă a ingredientelor și nici cantitatea acestora”, relatează reporterul Kanal D.

Specialiștii ne recomandă vopselele naturale pentru ouăle de Paște

Pentru a vopsi ouăle natural există alternative simple și la îndemână- la care nici măcar nu ne- am gândit.

„Să colorăm cu afine să ne iasă un violet, cu sfeclă să avem nelipsitele ouă roșii, turmeric să le facem galbeneși verzi am ales să fierbem spanac.
Ca și timp poate e un pic mai greu, dar pentru sănătate eu zic că merită”, spune Oana Iliescu, proprietar de restaurant.

După ce punem fiecare ingredient la fiert, agăugăm și câteva linguri de oțet, iar apoi putem scufunda ouăle în zeama colorată natural. Ele pot fi lăsate la colorat pentru câteva zeci de minute sau pentru o culoare mai intensă le putem lăsa și peste noapte.

Dacă totuși alegem vopseaua din comerț, specialiștii ne avertizează să fim atenți să cumpărăm una alimentară.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si