„În astfel de situatii cum sunt sarbatorile de iarna este usor sa observi ca lucrurile nu mai sunt cum erau, pentru ca ele se tot repeta in virtutea traditillor si observi imediat ca daca numeri scaunele de la masa sunt mai putine decat anul trecut”, spun psihologii.

Crăciunul a învins întotdeauna, spun specialiștii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Întotdeauna Craciunul a fost mai puternic si decat ninsorile si decat ploaia si decat lipsa ninsorilor si decat lipsa unor persoane. Craciunul se ridica deasupra”, spun specialiștii.
Ei ne recomandă ca, de acest Crăciun, să avem ceva din trecut.

Specialiștii ne învață cum să nu ne simțim izolați de sărbători, chiar dacă suntem singuri

„De exemplu bradul de Craciun sa existe sa nu spui nu are rost si la aceasta sa adaugam ceva specific acestei perioade sau specific persoanelor cu care suntem, ceva care sa ne incante si sa constituie o amintire”, spun psihologii.

În cazul unei persoane singure de sarbatori, ce sa faca sa nu se mai simta atat de singura?

„Persoana care in prezent este singura are tendinta sa fuga ori in trecut sa isi aminteasca cat de frumos era cu nu stiu cine, sau sa fuga în viitor lasa ca fac eu la anul nu mai sunt asa, vad eu cum fac. Insa recomandarea mea este sa te uiti putin in jur si vei vedea ca exista fiinte, situatii care merita atentia ta, ca iti aduci aminte de cineva care chiar acum e si el singur undeva si ca poti sa intri in legatura cu acea persoana, sa ii arati ca te gandesti la ea”, spun specialiștii.

Ne simțim mai puțin singuri și dacă dăruim oamenilor din jurul nostru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si