„Mi-am luat o mare țeapă! Am dat 320 de lei, uitați pe ce!”

Păgubita se gândește să depună plângere la Protecția Consumatorului pentru a își recupera banii.

„Mi-am luat o mare țeapă! Am dat 320 de lei, uitați pe ce! Pe niște jucărele! Mi s-a spus că e altceva și am primit cu totul altceva!”

Este mărturia unei femei din Satu Mare care s-a gândit să îi facă o surpriză soțului de sărbători. Spune că oferta tentantă a văzut-o pe Tik Tok și nici nu a stat pe gânduri pentru a plasa comanda.

Citeste si: Amendă uriașă pentru un român care a sfidat legea. El a urinat pe o mașină de poliție

Vasilica Moldovan, păgubita: „M-a sunat! Doamnă, ați făcut comanda, ați format număr de telefon pentru o comandă de fațete. Zic "da, eu sunt!". Zic "vreau fațete dentare pentru soțul meu: sunt universale, nu sunt universale?" Zic "nu trebuie măsură?", el "nu, doamnă!"  

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit spuselor păgubitei, agentul comercial i-a dat garanții telefonice femeii că fațetele dentare sunt originale și că va fi profund mulțumită de produse. Doar că...

Vasilica Moldovan, păgubita:   „Am desfăcut (n.r. coletul) și mi-a picat fața! Vă dați seama când am desfăcut: plastic!”

Citeste si: Pilula anti-COVID de la Pfizer, eficacitate de 90%

Sfaturile specialiștilor

Specialișii în protecția consumatorului recomandă în astfel de cazuri plângere la ANPC, astfel încât comisarii să demareze o anchetă. Iar sancțiunile îi vor descuraja pe viitor pe agenții comerciali care folosesc practici înșelătoare.

Sorin Mierlea, președinte InfoCons: „Când discutăm despre probleme de stomatologie, farmacie, medicale, nu comandăm pe zona de internet! Când discutăm despre un produs care ni se pare interesant, ne uităm la dimensiuni, la greutate, la compoziție și dacă nu are informații nu îl comandăm.

Citeste si: VIDEO| Percheziții la RAR Brașov: mai mulți angajați, suspectați că primeau mită pentru a valida inspecția tehnică în cazul unor autoturisme care nu îndeplineau condițiile

O echipă a știrilor Kanal D a încercat să contacteze firma de la care femeia din Satu Mare a comandat fațetele dentare, însă fără niciun rezultat. Firma ar fi din Rusia și ar avea intermediari în România.
Astfel de practici înșelătoare s-au mai folosit în urmă cu 3 ani.  

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si