Consiliul Suprem de Apărare a Țării acuză platforma TikTok l a favorizat pe Călin Georgescu prin expunerea masivă cu încălcarea legislației electorale. Au fost sesizate organele penale. Claudia Costandiș are detalii, a transmis Cosmin Cernat.
CSAT- TikTok l-a favorizat pe Georgescu
Astăzi, în cadrul ședinței CSAT mai mulți reprezentanți care au atribuții pe partea de securitate națională au prezentat evaluări din care a reieșit faptul că România ar fi fost supusă unor atacuri cibernetice, ce au influențat procesul
electoral. Mai exact, s- a reținut faptul că nu ar fi fost marcat drept candidat la aceste alegeri Călin Georgescu pe platforma TikTok, astfel materialele distribuite de el nu au fost marcate drept materiale electorale. În acest sens el a reușit să strângă mai multe vizualizări față de ceilalți candidați care au fost filtrați de platformă pentru că au fost marcați corespunzător. De asemenea, s- a mai marcat în comunicatul care a venit după ședința CSAT faptul că în momentul de față Federația Rusă are interese sporite în a influența agenda politică în cadrul țărilor de pe flancul estic al NATO.
Așadar sunt suspiciuni că Federația Rusă ar fi putut fi implicată în coruperea alegerilor din țara noastră. De asemenea, se mai menționează și faptul că în cadrul acestor alegeri, Călin Georgescu ar fi folosit această platformă TikTok pentru a crește fulminant mult mai mult decât ceilalți candidați. Vedeți în materialul următor cum a reușit să facă acest lucru, a transmis Claudia Costandiș.
Astfel de videoclipuri au inundat platforma TikTok, chiar înainte de începerea campaniei electorale.
Figura lui Călin Georgescu apărea aproape la fiecare scroll prin videoclipuri postate atât de pe pagina lui, cât și de pe alte conturi. Deși documentele arată că nu a investit niciun leu în campanie, rețeta pentru promovarea lui Georgescu a mers ca pe roate. Abia după ce s- a declanșat un uriaș scandal, autoritățile statului au luat la puricat cele întâmplate. Concluzia, am fost victimele unui atac cibernetic. Potrivit documentelor prezentate, membrii consiliului au constatat că au existat atacuri cibernetice, cu scopul de a influența corectitudine a procesului electoral.
Consiliul susține că Georgescu a beneficiat de tratament preferențial și de o expunere masivă din partea platformei TikTok care nu a respectat deciziile Biroului Electoral Central. Nu a fost marcat drept candidat politic, iar videoclipurile de promovare nu erau marcate cu codul unic de identificare. Toate aceste lucruri au crescut vizibilitatea candidatului semnificativ în raport cu ceilalți candidați.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Reacția USR, după decizia de renumărare a voturilor: CCR se joacă cu bricheta într-o benzinărie. E riscant pentru democraţie- antena3.ro
Citeste si: A început renumărarea voturilor din primul tur al prezidențialelor. Când va fi anunțat rezultatul- stirileprotv.ro
Este o listă de conturi duplicat ale paginii oficiale pe de o parte, pe de altă parte vorbim și despre canale care se decrală canale de divertisment. Când a fost vorba despre analizarea hasthagurilor legate de personajul Călin Georgescu, aici s- a observat clar o structură mult mai mare.
În viața reală, atunci când oamenii discută despre un candidat sunt hausați. Adică pun un haștag, unu cu o inimioară în plus, altul cu o inimioară în minus, unu pune două mii douăzeci și patru altul nu. Când a fost vorba de analiza până în douăzeci și trei noiembrie legată de hashtagul Călin Georgescu, totul era foarte bine uns și coordonat, a spus o specialistă social media. Organizația Expert Forum a analizat modul în care Călin Georgescu s- a viralizat brusc.
Zeci de conturi, inclusiv din străinătate, au fost implicate. Prin mesaje coordonate prin conturi coordonate care distribuiau și creau o realitate și o bulă, obsedată de același tip de mesaj, același tip de răspunsuri în comentarii, a spus un specialist. Întreg scandalul a căpătat proporții greu de imaginat. Vicepreședintele ANCOM a anunțat ieri prin intermediul altei platforme de socializare că va cere interzicerea TikTok în România.
Pagina acestuia a fost însă blocată după ce ar fi fost raportată de mai mulți susținători de ai candidatului. Astăzi, Paul Popescu s- a răzgândit.
Citeste si: Ce schimbări vor avea loc atunci când vine vorba despre anii de vechime? Ce costuri sunt prevăzute pentru anul 2025- kfetele.ro
Citeste si: Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"- radioimpuls.ro
Citeste si: Marele abandon: Cum arată lumea după ce oamenii dispar- antena3.ro
Mânat de dorința sinceră de a pune umărul la rezolvarea acestei situații delicate în care ne aflăm astăzi, aseară am propus o soluție exagerată suspendarea temporară a platformei TikTok, opinia exprimată a fost una strict personală, a declarat Paul Popescu.