Guvernul a anunțat că majorează salariile bugetarilor cu 10%, dar decizia a creat vâlvă printre angajații care spun că e praf în ochi, iar în timpul ședinței de guvern de azi mai mulți angajați ai executivului au protestat în stradă. Premierul le-a transmis că dacă sunt nemulțumiți, își pot găsi altceva de lucru. Economiștii avertizează că toate măririle de salarii provin de fapt din împrumuturi, iar cel mai probabil anul viitor vom avea creșteri de taxe pe care tot oamenii vor fi nevoiți să le suporte, a
transmis Cristian Sabbagh.
Guvernul majorează, angajații protestează
Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală, a declarat Marcel Ciolacu.
Guvernul a stabilit astăzi creșteri salariale pentru mai mulți bugetari care ar fi trebuit să le primească încă de anul trecut, dar au fost lăsați pe dinafară.
Pe lângă bani în plus la salarii, vor fi decontate și cheltuilelile pentru achiziția de ochelari de vedere, dar în limita a 500 de lei de persoană.
Peste 100 000 de angajați vor primi salarii majorate. Spre exemplu, 10% vor ajunge la cei care lucrează în cultură, teatre sau muzee. Tot 10% vor ajunge și la cei care lucrează la Registrul Comerțului sau la agențiile de mediu.
Același procent va ajunge inclusiv în buzunarele celor care lucrează în primăriile mici. Când tragem linie vedem că impactul bugetar anunțat este de 1.2 miliarde de lei, a transmis Diana Buzea.
Analiștii economici atrag atenția că dărnicia guvernului, de fapt, va goli tot buzunarele oamenilor, prin posibile creșteri de taxe și impozite de anul viitor.
Guvernul face majorări din împrumuturi. Guvernul poate suporta orice majorări, pentru că nu le suportă el...
Pur și simplu pasează acești bani pe buzunarul publicului. Acum, mi se pare că situația este complet scăpată de sub control, iar avertismentele au venit chiar din partea Băncii Naționale, a declarat Bogdan Glăvan, analist.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Guvernatorul BNR a atras deja atenția că datoria publică a crescut semnificativ, iar statul ar putea ajunge în situația de a îngheța salariile.
Primii care s-au declarat nemulțumiți de creșterile salariale, au fost chiar angajații guvernului.
Chiar în Guvern sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple.
Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită, a declarat Marcel Ciolacu.
Atragem atenția că deja ne-au plecat foarte mulți oameni pregătiți din sistem, iar aceste declarații nu fac decât să accentueze și mai mult sentimentul de a abandona administrația publică. Îl așteptăm să vină în rândul nostru să cunoască nemulțumirile noastre. Pentru aparatul de lucru al guvernului salariile n-au fost majorate din 2015, a
declarat Noni Iordache.
Și polițiștii amenință că vor boicota alegerile și nu vor păzi secțiile de votare pe 9 iunie dacă nu le cresc salariile.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
În urma negocierilor cu sindicatele și patronatele, guvernul a anunțat majorarea salariului minim la 3 700 de lei brut din iulie. În același timp, se menține facilitatea privind cei 200 de lei scutiți de taxe, până la finalul anului.
Citește și: VIDEO "Le era teamă că îl bate cineva?". Vlad Pascu, proces cu privirea în pământ. Părinții victimelor speră pentru dreptate, în timp ce tânărul vrea să fie judecat în libertate