Privit de sus, Lacul Vida pare o palnie de gheață, care inghite apa cu repeziciune. Imensul vartej de sticla s-a transformat intr-un impresionant patinoar intins pe mai multe hectare.

„Lacul Vida este situat in mijlocul padurii, in Muntii Pădurea Craiului. Are o suprafata de sase hectare si o lungime de doi kilometri. Pentru că aici s-au înregistrat noaptea minus 11 grade Celsius, locul s-a transformat într-un tărâm de gheață, desprins parcă din povești” relatează corespondentul Kanal D la Oradea, Ana Turda.

Lacul pâlnie, care oferă un decor de basme, fotografiat de turiști

Lacul este unic in Romania prin nuantele de culoarea azurului care se schimba in functie de anotimp și pentru deversorul amenajat in interiorul lui. Cum temperaturile nu au depășit ziua minus șase grade, iar noaptea a fost frig de-au crăpat pietrele, peisajul alb a devenit parcă încremenit în timp.

„E minunat! Nu mai există așa ceva. Totul e înghețat. Enorm, mare, minunat.
A fost frig. Foarte, foarte frig. Minus 12 grade”, spun oamenii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Aerul tare de padure, intinderea de apa care intalneste orizontul si privelistea suberba le transmit localnicilor liniste si tihna.

„Lacul e frumos, foarte frumos. Sunt mulți turiști pe la el. Vin în vizită mulți.
Aici e aer curat ca de munte, nu ca de șes. Poluat”, spun localnicii.

Nu e de mirare așadar ca locatia a devenit unul dintre popasurile turistice cele mai fotografiate.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si