Decorarea casei poate fi atât o placere, cât și o provocare atunci când bugetul este limitat. Arhitecții ne învață însă câteva trucuri care fac diferența. Un ghiveci de flori atipic sau o oglindă hand-made sunt doar două dintre variantele pe care le putem face singuri, cu bani puțini. Iată cum, a transmis Simona Pătruleasa. 

Decorațiuni simple pentru casă

Ellvira- Cum putem să ne decorăm casa cu obiecte hand-made, aflăm mai multe de la Ema Marinescu, arhitect, care ne va învăța cum putem să facem acest lucru. Așadar Ema, te rog să ne arăți cum putem să facem asta.

Citește și: Casa visurilor tale: elementele esențiale pentru amenajarea unei case noi

Ema- Uite astăzi vin la voi cu niște tipsuri foarte ușoare, chiar sunt la îndemâna oricui, mai ales că poți să-ți implici și copiii în activitățile de genul ăsta, îi mai rupem un pic așa de tehnologie ș.a.m.d.

Toate obiectele sunt foarte la îndemână.

Pentru primul truc avem nevoie doar de două obiecte.

Ema- Uite, o să începem cu o oglindă de hol, pentru că este foarte ușor de făcut și avem așa una bucată oglindă, care dacă are și autoadeziv, cum este situația aceasta este foarte simplu de făcut și bineînțeles că avem și

un suport din acesta de farfurie pe care îl are toată lumea în casă sau și-l poate lua de la un magazin de bricolaj.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Dai jos folia de pe ea. O să-mi ia un pic treaba asta, e destul de bine lipită, centrăm cât de cât oglinda să fie pe mijloc, ne luăm un reper vizual, nu trebuie să fie neapărat perfect, perfect, ci doar apăsăm, presăm puțin și gata.

Ellvira- Ema, cum reușim să o prindem pe perete?

Ema- Uite, nimic mai simplu și dacă tot suntem la capitolul ăsta cu aspect așa, avem aici o rolă de sfoară. Este suficient să luăm o bucățică numai și nu știu, undeva unde ni se pare central, putem să facem un mic orificiu, da, prin care să introducem bucățica aceasta de sfoară.

În maximum două minute ne bucurăm de o oglindă ideală pentru holul casei.

Mă ajută foarte mult, avem doar un simplu cui am agățat-o și este exact la nivelul meu. E perfect ca atunci când plec să arunc repede încă o privire.

Trecem acum la un ghiveci simplu de realizat pentru plantele noastre.

Ellvira- Ema, am aici un ghiveci cu o orhidee albă, superbă și aș vrea să-i schimb ghiveciul, ce pot să fac?

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ema- Păi uite dacă tot am rămas la capitolul ăsta cu sfoara, de la oglinda de dinainte, avem așa o rolă de sfoară, un ghivecel de plastic sau poate că folosești orice alt bol din plastic de la bucătărie, nu știu de care te-ai plictisit și vrei să dai o altă utilitate. Mai avem nevoie de un pistol de lipit, care este extrem de ușor de folosit.

Citește și: VIDEO- Din pet-uri, în obiecte gospodărești. Deșeurile sunt transformate în lucruri utile

Îl pot folosi bineînțeles și copiii, aplicăm aici un punctișor de început de unde va începe sfoara. Poate să fie și mai subțire și mai groasă, nu contează atât de mult acest detaliu. Am fixat punctul din care vom începe.

După ce așteptăm cinci șase secunde să se întărească lipiciul, începem pur și simplu să derulăm sfoara pe toată suprafața ghiveciului.

Cred că se potrivește foarte bine așa cum spuneai și tu de unde am luat-o, nu-i așa? Se potrivește chiar cu mobila de bucătărie, deci arată perfect.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: