Vremea în care lăutarii se scăldau într-o ploaie de bani la nunți, botezuri sau alte cumetrii ar putea apune din vara viitoare. Ministerul Finanțelor, prin ANAF, vrea să impoziteze cu 70% veniturile nedeclarate, inclusiv banii proveniți din... dedicații.

Banii din dedicații, impozitați la stat

Vestea a picat ca un trăsnet în lumea artiștilor. Despre Tzancă Uraganu, de pildă, unul dintre cei mai cunoscuți și populari cântăreți, se spune că are un onorariu de peste 10 mii de euro pentru un program artistic.

„Dacă ar intra în vigoare această lege eu o pot numi japcă pe față. Noi întâmpinăm niște riscuri. Pe lângă asta avem și multă oboseală și nopți pierdute și drumuri în mașină, să stai cu orele... Nu e chiar așa, să bați din palme ca să fii artist sau lăutar”, a spus Tzancă Uraganu.
Tzancă Uraganu spune că ar fi absurd un astfel de impozit, mai ales pentru banii de la petrecerile cu dedicații.
„Noi suntem 15 persoane care mergem la o petrecere. Într-un staff de 15 persoane cât sunt dedicațiile? Ce să declar când vine parte 2.000-3.000 de lei sau o mie de lei. Ce aș putea să declar din banii ăștia?”, a continuat artistul.

Răzvan de la Pitești spune că acei bani sunt doar... cadouri.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„O să spunem la microfon când începem nunta sau petrecerea să nu se mai arunce șpagă, că de aia se impozitează. Nu e normal, că astea sunt cadouri din partea invitaților, atunci când se simt bine îți dau și dedicațiile. Îi facem să nu se mai simtă bine atunci, să nu mai vină cadourile”.

În vizorul inspectorilor ANAF se va afla și darul de nuntă.



„Să zicem, la o nuntă de 20.000 de euro, costuri pe care le poți justifica, ai primit în dar 20 de mii de euro, ANAF-ul va fi destul de lucid și nu va impozita acei bani pentru că ei sunt justificabili”, a declarat Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunţilor.

Aceste noi impozite sunt cuprinse în pachetul măsurilor fiscale pentru care Guvernul vrea să îți asume răspunderea în Parlament.
Vizați sunt și cei care se afișează cu bunuri de valoare, case sau mașini scumpe și ale căror venituri legal declarate nu pot justifica achizițiile.

„De asemenea, trebuie să fiți foarte atenți la orice vreți să vă cumpărați. De exemplu, dacă vă doriți să achiziționați o mașină scumpă sau o casă nouă, dar nu puteți să justificați de unde aveți banii pentru fiecare dintre ele, riscați ca ANAF să vă ia 70 la sută din sumă”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si