Ferma agricola buzoianului Mircea Tatu este atât de performantă încât legumele sale sunt primele care ajung în piață. Producția de rosii de anul acesta se anunță a fi una foarte bună.

Tomatele sunt bine coapte, iar gustul lor va fi cel care îi va convinge pe cumpărători să le aleagă în defavoarea celor din import.

„Avem un hibrid care este foarte gustos, cu pulpă subțire, zemos și un gust deosebit”, spune fermierul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

„Să zicem, avem vreo șapte ani de când scoatem roșii încălzite. Am încercat să îmbunătățim. Pe viitor vom face și mai performant”, spune fermierul.

Roșii românești coapte bine, în piețe înainte de Paște

Rosiile producatorului sunt mari, zemoase și foarte gustoase, exact ca in grădinile de pe vremuri ale bunicilor. Ele sunt de fapt soiuri olandeze, selectate și adaptate solului și climei din zona Buzăului. 

Legumicultorul nostru spune că le va vinde la început cu 20 de lei kilogramul.

„Iarna a fost destul de dificilă. Nu a fost atât de frig, dar ne-am întâlnit cu lipsa luminii, foarte multă umbră, nor. O lună întreagă nu am văzut”, spune fermierul.

Pentru cei care au inceput goana dupa verdeturile si legumele sanatoase, produse in sol romanesc, vin vesti bune- in maxim o săptămână vor fi în piețe.

Odată cu tomatele, fermierul din zona Buzaului va aduce în weekend la tarabele din piete- castraveți, salată și ceapa verde produse natural.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si