Seceta persistentă din această vară a uscat pământul și a înghițit celebrele lacuri din județul Brașov. În ultimele luni apa s-a evaporat aproape complet, iar mai multe specii de pești și-au găsit sfârșitul.

Autoritățile au investit într-o soluție, doar că aceasta a eșuat tot din cauza secetei.

Citește și: Planeta noastră se îndreaptă spre „un nivel periculos de încălzire”. Lumea a depăşit pragul crucial de 2 grade de încălzire faţă de era preindustrială

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Delta din Carpați e numită așa grație celor patru lacuri din zonă și a vegetației speciale. Aici e casa mai multor specii de pești, păsări și insecte, doar că viețuitoarele mor în timp ce apa se evaporă și pământul e tot mai uscat.

Specialiștii în probleme de mediu trag un semnal de alarmă și spun că autoritățile trebuie să intervină urgent pentru ca Delta din Carpați să nu se transforme într-o bombă ecologică.

Dan Ionescu, profesor universitar Facultatea de Silvicultură: Întregul ecosistem se va distruge, evaporația a fost enormă, tocmai din cauza faptului că am avut peste 30-35 de grade săptămâni întregi, dacă nu luni deja. Situația este disperată!

În urmă cu doar câteva luni autoritățile au finalizat un proiect care ar fi trebuit să rezolve problema secetei. Au modernizat o conductă veche și au creat încă una nouă care ar trebui să alimenteze bălțile cu apă din două râuri apropiate.

Soluția însă nu a avut succes tot din cauza secetei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si