Accidentul de la 2 Mai, cauzat de un șofer în vârstă de 19 ani, drogat, care a ucis doi tineri, a scos la suprafață incompetența sistemului. Ministerul Afacerilor Interne a cerut demiterea mai multor polițiști, care, înainte de tragicul accident l-au oprit pe șofer și au găsit în autoturismul acestuia mai multe droguri, dar l-au lăsat să plece, fără să îl testeze cu aparatul drug test. 

Ministrul Afacerilor Interne a demis din funcție pe adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Biroului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului de Poliție Vama Veche, și a un ofițer

și trei agenți sunt suspectați pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Demisii după accident

Potrivit declarației oferite astăzi, de Ionescu Eduard, reprezentat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vor urma mai multe demisii. Acestea sunt datorate verificărilor făcute de Ministerul Afacerilor Interne, în urma cărora au fost identificate mai multe infracțiuni, printre care și  abuzul în serviciu.

Demiteri în lanț după tragicul accident de la stațiunea 2 Mai.

Demiteri în lanț după tragicul accident de la stațiunea 2 Mai.

[Sursa foto: Capturi Facebook]

"Verificările sunt începute încă din data de 21 august. La acest moment, pe baza datelor preliminare, prezentate de ofițerii care efectuează cercetările, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, sunt abilitat să vă comunic următoarele.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În urma activităților de cerificare derulate până în prezent, ofițerii corpului de control au constat posibile aspecte de natură penală, circumscrise infracțiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul de acțiune, respectiv inacțiune a trei polițiști, un ofițer și trei agenți, implicați în procedurile de verificare, control și luare a măsurilor în dimineața zilei de 19 august", a declarat Ionescu Eduard.

Citește și: VIDEO- Șoseaua morții din zona plină de turiști. Existența trotuarelor depinde de finanțare: "Trebuie să vedem ce linii de finanțare se deschid"

Astfel, după tragicul accident de la 2 mai, au fost demiși din funcție adjunctul șefului IPJ Constanța, șeful Biroului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului de Poliție Vama Veche. 

Citește și: Cine este Pascu Mihai Claudiu, tatăl tânărului care a accidentat mortal doi studenți în 2 Mai? Părinții lui Vlad au afaceri de zeci de milioane de euro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si