Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Dependenta de smartphone. Tinerii risca sa devina „smombie”

Foarte multi tineri devin victime ale fenomenului denumit stiintific smombie - o combinatie intre smartphone si zombie! Sunt usor de recunoscut pentru ca acorda mult mai multa atentie telefonului mobil chiar si atunci cand merg pe strada. Psihologii avertizeaza ca un astfel de comportament inseamna un risc sporit de accidente.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Fie ca mancam, asteptam autobuzul sau pur si simplu mergem pe strada, telefonul mobil pare nelipsit din mainile noastre. Multi tineri merg, insa, pana la a fi mai atenti la conversatiile scrise decat la masini, atunci cand traverseaza!

Fenomenul SMOMBIE nu este nou- a fost remarcat inca din 1983, cand a aparut pe piata primul telefon mobil, dar un studiu realizat recent in Franta arata ca mai mult de 90% dintre persoanele cu varste curpinse intre 18 si 43 de ani citesc sau scriu mesaje atunci cand merg pe strada.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Potrivit aceluiasi studiu, 65% dintre intervievati au recunoscut ca isi consulta telefonul mobil in timp ce merg pe trotuar sau traverseaza, fata de numai 50% in urma cu patru ani.

Unul din sase tineri care au devenit victime ale fenomenului smombie a suferit deja un accident.

S-a ajuns atat de departe incat orase ca Antwerp din Belgia si Chongqing- in China au introdus piste speciale pentru dependentii de telefonul mobil, pe care acestia sunt directionati si feriti de pericole.

Disciplina este singura solutie pentru a scapa de aceasta dependenta, spun psihologii. Acestia ne recomanda sa controlam timpul pe care il alocam telefonului prin programarea unui orar in care sa avem acces la dispozitiv.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI