În această localitate din Maramureș, oamenii sunt dependenți de lemne. În fiecare zi fac focul în sobă pentru a pregăti mâncarea. Și cum temperaturile minime tot scad, localnicii își fac deja calcule legate de cât timp vor ține rezervele de lemne pentru încălzirea casei.

Lemnele de foc, grijă pentru români în perioada iernii

Între Cavnic și Baia Sprie, Maramureș, în această dimineață s-au înregistrat 5 grade.

Oamenii au renunțat de mult la hainele de vară. Și în orice gospodărie ajungi, peste tot se aude zgomotul lemnelor sparte sau tăiate.
Nu toți oamenii își permit să cumpere lemne, așa că se reorientează. Acest bărbat, de pildă, și-a făcut stocul pentru iarnă dintr-o livadă uscată.

Citește și: Prognoza meteo pentru iarna 2023/2024. Vom avea sau nu zăpadă? Vremea în lunile decembrie, ianuarie și februarie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Într-o altă gospodărie primim și calcule mai exacte, plus o veritabilă lecție de prevedere.
În total, în România sunt aproximativ 7,5 milioane de gospodării. Dintre acestea, în 3,5 milioane lemnele sunt baza. Mulți români folosesc lemnele 12 luni pe an, inclusiv pentru a găti. Însă iarna se înregistrează cel mai mare consum. Oamenii privesc cu groază spre prognoza meteo.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si