Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Depresia, boala ascunsă a partenerului de viață

Nu vă mai recunoasteți sufletul pereche? S-ar putea ca depresia să fie de vină, iar partenerul de viață să aibă nevoie de ajutor.

Iulian Ciurea,

[Sursa foto: playtech]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Problema cea mai serioasa pe termen mediu cand este vorba despre oboseala de cuplu este degradarea relatilor, irascibilitatea fata de cei pe care pretinzi ca ii iubesti.
„Aceasta alterare a relatiilor cu o persoana familiara, nu-i mai suporti obisnuintele, ti se pare insuportabila, te enerveaza si nu stii ce, de la ce.

Si ce e de facut? Sa ii acorzi elemente de noutate ca si el sa ti acorde elemente de noutate, nu te poti baza doar pe celalalr, trebuie sa faci si tu ceva pentru el”, spune psihologul Cristian Andrei.

Depresia partenerului de viață, o problemă de cuplu

Dat find faptul ca o astfel de epuizare nu este una de natura fizica, ci de natura psihosociala si emotionala, atunci nu ai de ce sa menajezi.

Dimpotrivă este mult mai corecta atitudinea de solicitare si implicarea acelei persoane.
„Asta insemnand ca... ma duc la bucatrie sa fac o supa, hai si tu! Pentu ca daca el sta si asteapta supa de la tine... ti se pare ca ii faci un serviciu insa omul acesta rancezeste nu mai vede nimic, nu mai vede pentru ce ar face lucruri. Ori in mometul in care nu mai stie pentru ce trebuie sa faca, pentru ce trebuie sa se trezeasca dimineata, pentru ce traieste...
asta e un stadiu si mai avansat al depresiei”, spune doctorul Cristian Andrei.

Partenerul de viață poate să nu recunoască semnele care arată depresia

„Oamenii au tendinta spre confort, maxim de beneficii cu minim de efort. Sa avem bani, liniste sa nu trebuiasca sa ne deplasam, sa mai muncim tot sa ne vina cu efort cat mai mic, iar astfel tonusul noastru adoarme pentru ca nu mai suntem provocati”, spun specialiștii.


Așa că ei ne recomandă sa continuam sa facem lucruri unii fata de celeilati si sa ne angajam in fata celorlati, sa tinem cont unii de alții si atunci vietile noastre se impletesc in continuare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI