Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Deranjați de zgomot, clujenii au reușit să schimbe programul zborurilor. Cum se zboară acum pe Aeroportul din Cluj?

Din cauza zgomotul avioanelor de pe aeroport, clujenii au reușit să le schimbe programul. Iată cum decolează acum avioanele din Aeroportul Internațional Cluj.

Maria Stiuca,

Clujenii au oprit zborurile noaptea [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Deranjați de zgomotul avioanelor care survolează deasupra lor în fiecare seară, mai mulți clujeni au reușit să schimbe programul zborurilor! În urma demersului, numărul curselor efectuate pe timpul nopții a scăzut chiar și de trei ori ”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Au schimbat programul zborurilor din Cluj din cauza zgomotului

În videoclipul de mai jos puteți auzi sunetul pe care oamenii care locuiesc în apropierea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj Napoca îl aud în fiecare zi.
„Într-o singură zi, pe Aeroportul Internațional Cluj se înregistrează, în medie, între 80 și 100 de mișcări de aeronave pe zi. Vorbim aici atât de decolări, cât și de aterizări.

Cele mai multe zboruri au loc în timpul zilei, iar majoritatea avioanelor zboară deasupra Clujului”, a transmis Silvia Cseh, corespondentul Știrilor Kanal D.
Deranjați de zgomotul produs de zborurile care au loc noaptea, peste 500 de persoane au format un grup pe Facebook și au pornit demersuri legale pentru a încerca să rezolve problema. După șase luni, s-au văzut și primele rezultate. În timpul nopții, deasupra Clujului zboară acum de trei ori mai puține avioane decât în anii trecuți. 

Tot mai multe companii aeriene operează în ultimii ani zboruri din Cluj. Reprezentanții aeroportului spun că au luat toate măsurile necesare în ceea ce privește cursele de noapte.

Citește și: VIDEO- Nou terminal, construit în timp record, la Aeroportul Internațional Iași. Directorul aeroportului: "Ne dorim să avem pe data de 31 martie primul zbor Schengen"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Anul trecut am avut 3,24 milioane de pasageri, o premieră absolută că am depășit 3 milioane de pasageri. Ne așteptăm la 3,5 milioane anul acesta. Bineînțeles că avem și noaptea și dimineața devreme, dar să știți că respectam reglementările, am luat toate măsurile, facem măsurători de zgomot”, a explicat directorul Aeroportului Internațional din Cluj.


Peste 40.000 de persoane locuiesc în cartierele din apropierea Aeroportului din Cluj-Napoca. Cei care au pornit inițiativa care a diminuat numărul zborurilor de noapte spun că vor continua demersul și în următoarele luni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI