VIDEO| Deshumarea părintelui Iustin, cerută după un vis
Ca să vadă dacă am avut printre noi un sfânt, aproape 2 000 de oameni cer deshumarea părintelui arhimandrit Iustin Pârvu, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României.
În petiția pe care au semnat-o, spun că fostul stareț al Mănăstirii Petru Vodă i s-a arătat în vis unui nepot și i-a cerut să fie scos afară din mormânt.
Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că vor analiza cererea în vreme ce alți preoți pregătesc dosarul de canonizare cu dovezi pe care duhovnicul le-ar fi făcut în timpul vieții.
Într-unul dintre ultimele sale interviuri, părintele Iustin Pârvu vorbește cu amărăciune despre semenii pe care i-a iubit nespus.
Citeste si: Ministrul Sănătăţii: „Reluarea slujbelor în biserici nu intră în discuţie pentru 15 iunie”
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Martir în închisorile comuniste, părintele Iustin Pârvu își doarme somnul de veci lângă altarul bisericii pe care a ctitorit-o și unde, pe timpul vieții, credincioșii stăteau la coadă să-l vadă. Oricâți erau, pentru fiecare avea mângâiere.
Acum, cei care l-au venerat în timpul vieții îl vor pe arhimandritul Iustin Pârvu în ceata sfinților. Aproape 2 000 au semnat o petiție online prin care cer să fie deshumat. Dacă trupul părintelui e intact, atunci dovada că a fost un sfânt va fi, spun ei, de necontestat:
”Menționăm ca argumente pentru deshumare faptul că unei rude apropiate (un nepot) i s-a arătat Părintele, spunându-i: „La 6 ani și jumătate să mă scoateți afară” – citat cu aproximație, iar alți credincioși l-au visat stând în afara mormântului și spunându-le să vină la el când au nevoie de ajutor”.
sursa: Petiția pentru deshumarea la 7 ani a părintelui Iustin
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
O comisie specială formată din teologi și istorici trebuie să analizeze viața părintelui Iustin Pârvu, apoi faptele sale, chiar de natură divină, trebuie dovedite. Odată trecut acest pas, dosarul de canonizare trece prin mai multe foruri bisericești și într-un final ajunge la Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care decide dacă arhimandritul din Neamț este un sfânt.