În petiția pe care au semnat-o, spun că fostul stareț al Mănăstirii Petru Vodă i s-a arătat în vis unui nepot și i-a cerut să fie scos afară din mormânt.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că vor analiza cererea în vreme ce alți preoți pregătesc dosarul de canonizare cu dovezi pe care duhovnicul le-ar fi făcut în timpul vieții.

Într-unul dintre ultimele sale interviuri, părintele Iustin Pârvu vorbește cu amărăciune despre semenii pe care i-a iubit nespus.

Îngrijorat să-i vadă răsfirați prin lume, arhimandritul suferea și deși s-au scurs mai bine de 7 ani de-atunci, vorbele sale par mai actuale ca oricând: ”Este o dispersare și o denigrare, nu știu cum s-a ajuns la toată treaba asta. Să nu se vadă, să nu se înțeleagă, să nu se cunoască”.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: „Reluarea slujbelor în biserici nu intră în discuţie pentru 15 iunie”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Martir în închisorile comuniste, părintele Iustin Pârvu își doarme somnul de veci lângă altarul bisericii pe care a ctitorit-o și unde, pe timpul vieții, credincioșii stăteau la coadă să-l vadă. Oricâți erau, pentru fiecare avea mângâiere.

Sărmani și bogați, pe toți îi scăpa din grele încercări.

Cu o putere pusă pe seama harului divin, le citea în suflete cum niciun alt duhovnic n-o făcea.

Ca dovadă a iubirii pe care i-o poartă, credincioșii au venit cu miile să-și conducă duhovnicul pe ultimul drum. Încă de-atunci, mulți îl considerau un sfânt și vedeau la tot pasul, minuni.

Citeste si: Patriarhia doreşte reluarea grabnică a slujbelor religioase şi aşteaptă un răspuns „realist şi înţelept” de la autorităţi

Acum, cei care l-au venerat în timpul vieții îl vor pe arhimandritul Iustin Pârvu în ceata sfinților. Aproape 2 000 au semnat o petiție online prin care cer să fie deshumat. Dacă trupul părintelui e intact, atunci dovada că a fost un sfânt va fi, spun ei, de necontestat:

”Menționăm ca argumente pentru deshumare faptul că unei rude apropiate (un nepot) i s-a arătat Părintele, spunându-i: „La 6 ani și jumătate să mă scoateți afară” – citat cu aproximație, iar alți credincioși l-au visat stând în afara mormântului și spunându-le să vină la el când au nevoie de ajutor”.

sursa: Petiția pentru deshumarea la 7 ani a părintelui Iustin

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citeste si: ȘOC TOTAL! Ce a putut să spună mama lui Iancu Sterp după ce s-a aflat că soțul ei a plecat de acasă de șase ani! ” Poate găsim un domnișor… fără obligații”

O comisie specială formată din teologi și istorici trebuie să analizeze viața părintelui Iustin Pârvu, apoi faptele sale, chiar de natură divină, trebuie dovedite.

Odată trecut acest pas, dosarul de canonizare trece prin mai multe foruri bisericești și într-un final ajunge la Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care decide dacă arhimandritul din Neamț este un sfânt.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si