Mai multe orașe din Europa au introdus taxe  pentru turiști  sub presiunea localnicilor, care se plâng de aglomerație și mizerie. Cât vom plăti anul acesta în destinațiile populare, știe colega mea Gabriela Ghizel, a transmis Simona Pătruleasa.

Destinațiile care au introdus taxa turistică

Bună dimineața, Simona, ai dreptate, vorbim despre orașe care se confruntă cu overtourism, adică le intră în oraș exagerat de mulți turiști, care îngreunează activitatea orașului în sine.

E practic ceva ce noi în România cumva ne-am dori să avem. Ei bine, ei deja s-au plictisit și așa au ajuns la aceste taxe.

Cel mai recent, Primăria din Veneția a anunțat o astfel de taxă, de 5 euro pe noapte. Taxa se va aplica în fiecare zi până pe 14 iulie și apoi în weekenduri, adică în perioadele în care se înregistrează un boom turistic.

Citește și: VIDEO- Toți turiștii trebuie să știe acest lucru! Cei care vor să viziteze Veneția, trebuie să facă o plată suplimentară. Care este valoarea acesteia

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alt oraș care face asta deja de ceva vreme e Barcelona, numai că nu v-ați dat seama pentru că taxa e inclusă în pachetele de cazare. De curând s-a și scumpit și a ajuns la 3 euro și 25 de cenți.

La fel va fi și în Portugalia de anul ăsta, vom plăti 1 euro pe noapte în afara sezonului și 2 euro în plin sezon turistic.

Dar nu doar în Europa se întâmplă asta, autoritățile din Bali au introdus o taxă turistică de aproape 9 euro la începutul acestui an. Și și-au ales cu mare dibăcie, fix ziua îndrăgostiților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si