Google a premiat anul acesta cele mai populare castele și fortificații din Europa. Printre reprezentantele de seamă s-a numărat și Castelul Peleș din Sinaia. Acest tânăr a venit special din Satu Mare pentru a-l vizita.

"Am venit în excursie cu ai mei și am zis că și filmez un blog pentru canalul meu de YouTube și trag niște niște poze destul de frumoase, mai ales cu atmosfera de aici, îi ceva de inimaginat.

O splendoare, o superbitate să vii aici de fiecare dată. Cu siguranță merită își merită locul acolo. Din punctul meu de vedere e unul dintre cele mai frumoase castele, nu numai din România".

Aceeași părere este împărtășită de zecile de turiști care au venit în vizită la munte.

România, țara castelelor "de aur"

"Ne face să fim și mândri că putem ieși și în Europa cu ceva ce chiar s-a realizat în țara noastră. Cred că își merită trofeul din plin"

Pentru a face topul, Google a selectat mii de locații din categoria castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătoarele au fost cele care au avut cel mai mare număr de recenzii, dar și un rating de peste 4,5 stele pe Google Maps.

Mergem și în Maramureș acolo unde câștigător a fost castelul Caroli, din Carei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"A sosit ca o surpriză dar ne am bucurat foarte mult și suntem mândri de acest premiu. Dincolo de faptul că e impresionant și castelul în sine prin arhitectura sa, probabil că și povestea lui îi impresionează și turiștii sunt atrași de povești".

"Merită din plin. Zece din zece. E fabulos. Eu am făcut banchetul acum 49 de ani, în holul castelului și pentru mine este o revedere fantastică".

"Cred că este o apreciere la nivel internațional a faptului că e un muzeu, un castel muzeu, bine îngrijit și bine pus în valoare, pentru turismul sărac românesc, dar bogat în Carei".

Anul acesta au fost desemnate câștigătoare nouă locații din fiecare regiune istorică a țării. Printre ele s-au numărat Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, Palatul Culturii din Iași sau Bastionul Maria Teresia din Timișoara.

Citește și: VIDEO- Trovanții de la Ulmet, pe cale de prăbușire. Dacă nu se va interveni la timp pentru a-i salva, Trovanții riscă să devină istorie

Proiectul Google Recenzia de Aur are loc în fiecare an și este la a treia ediție. Selecția include, pe lângă România, și țări precum Polonia, Cehia, Slovacia sau Croația.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si