Martorii povestesc că au auzit o bubuitură ca la cutremur, după care copaci și tone de pământ au pornit către ei. Pârâul din localitate a ieşit şi el din matcă şi a inundat zona.

O spaimă soră cu moartea au trăit zeci de locuitori ai unui cartier din staţiunea Azuga când au văzut că pădurea se prăvălește peste casele lor.

Citeste si: VIDEO| Alunecări de teren la Azuga. Localnicii sunt evacuați/Imagini incredibile

De teamă, oamenii au luat ce au apucat din locuințe și au fugit din calea urgiei. Nu doar arborii scoşi din rădăcini de urgie şi tonele de pământ surpat au fost problema, ci şi faptul că dealul prăvălit peste case a blocat cursul Pârâului Azuga.

Zeci de pompieri, jandarmi, padurari și angajați ai Apelor Române au ajuns la locul dezastrului- unul care a fost pe punctul să schimbe relieful zonei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Marcel Vela: Sunt de acord să mi se reducă salariul şi să lucrez în şomaj tehnic

Oamenii au încercat să mai salveze din lucrurile pe care le aveau prin case, dar o mare parte dintre ele au fost distruse de inundație. Localnicii pun alunecarea de teren pe seama tăierilor ilegale de copaci din zonă.

Ca o coincidenţă, chiar noaptea trecută, pe DN1, aproape de Ploieşti, Alex Bodi, soţul Biancăi Drăguşanu, a filmat 4 camioane încărcate cu copaci tăiaţi care circulau în coloană. Nimeni nu a putut verifica, însă, dacă șoferii deţineau acte pe lemnele transportate.

La Azuga, Adevărata amploare a dezastrului se vede de la înălțime. Apa a distrus casele oamenilor, la fel și arborii care s-au prăvălit peste câteva locuințe. Momentan autoritățile nu știu din ce cauză a avut loc alunecarea de teren.

Principala preocupare a specialiștilor acum este să devieze cursul pârâului Azuga.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pericolul încă nu a trecut. Inclusiv sâmbătă pământul s-a mai surpat de câteva ori.

Citeste si: VIDEO. S-a declanșat iadul în localitatea Azuga. Alunecare masivă de teren. Zeci de familii, evacuate

Cinci hectare de teren au fost afectate. Pădurea este proprietate a Casei Regale a României, iar reprezentanții ei spun că vorbim despre o pădure veche de 150 de ani unde nu s-au mai tăiat arbori de cel puțin 19 ani- a spus la faţa locului Consilierul familiei regale pe probleme forestiere.

Pentru autorități urmează o anchetă lungă și anevoiasă pentru stabilirea cauzelor producerii acestei alunecări de teren. Utilajele Apelor Române vor rămâne în zonă cel puțin două săptămâni pentru a degaja zona de copacii căzuți.

Cert este că oamenii care locuiesc în zonă nu se vor putea întoarce prea curând în casele lor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si