"Pe principiul, afară vopsit gardul, înauntru leopardul, sticlele cu detergenți lichizi sunt tot mai mari și... tot mai goale. Nu este o înșelătorie, ci doar o strategie de marketing, spun experții. Consumatorii au observat trendul și spun că nu doar cantitatea mică din recipient este o problemă, ci și calitatea, care a scăzut în ultimul an", a transmis Cristian Sabbagh.
Ambalaj mare, cât să ne fure ochii
Desfacem la întâmplare mai multe sticle cu detergent de rufe. Din aproape toate pare că lipsește un sfert din soluție. Chiar și detergentul pe care este vândut drept cantitate XL, denumirea pare că se referă doar la mărimea recipientului.
Consumatorii au observat noul trend al comercianților.
Citește și: VIDEO- Scumpirile pascale golesc buzunarele. Carnea de miel ar putea dispărea din măcelării din cauza prețului exagerat
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"Păi ne păcălesc în toate!", a spus un consumator.
Această "păcăleală" este de fapt o strategie de marketing. Nu se poate vorbi de înșelătorie atât timp cât cantitatea din sticlă coincide cu ceea ce apare pe etichetă.
Revenind la detergenți, cantitatea mică pusă într-un ambalaj mai mare este ultima problemă de la raft, spun cumpărătorii. Aceștia se plâng și de calitatea detergenților, care pare că este mult mai proastă decât acum un an.
Conform institutului național de statistică, dintre toate mărfurile nealimentare, detergenții s-au scumpit cel mai mult în ultimul an. Soluțiile de spălat haine și vase costă cu 22% mai mult față de februarie 2023.
Concret, pentru un detergent lichid pentru 54 de spălări plătim cu 15 lei mai mult.