În tot acest calvar de iarnă, drumarii și-au făcut apariția abia după câteva ore de chin pentru cei care au ieșit din casă.

„Deci e ora 10 și de ieri de cand a nins, după care a înghețat, drumul e sticlă! Drum județean! Eu zic să ne luăm patinele și putem să ne distrăm, cu mașinile nu are rost!”, a spus un bărbat într-un clip video.

Mai multe drumuri județene din Cluj s-au transformat în adevărate patinoare. După episoadele de ninsoare și precipitații, șoselele au înghețat. În zona de munte a plouat apoi a nins abundent, așa că odată cu scăderea temperaturilor drumurile au fost acoperite de gheață.

Șoferii au avut parte de un calvar, pentru că s-a circulat cu dificultate, mai ales că drumarii și-au făcut apariția abia după câteva ore. Pe sectorul de drum județean 103 C, în zonele localităților Dângău și Agârbiciu a fost cel mai periculos. Acolo s-a depus polei și gheata. Localnicii le-au cerut autorităților să intervină pentru a îndeparta gheata de pe drumul alunecos.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Pentru ca lucrătorii au intervenit extrem de târziu, iar două drumuri au fost lasate necurățate, firma de deszapezire a fost amendată cu 25.000 de lei. Noaptea trecuta a fost printre cele mai friguroase de pana acum. In Făgăraș s-au înregistrat minus 18 grade. Nici ziua nu s-a incalzit cine stie ce. S-au inregistrat cele mai scazute temperaturi din acest sezon in toata Transilvania, Maramureș, Oltenia si Muntenia.

MINIME TERMICE
-18 GRADE FĂGĂRAȘ
-17 GRADE MIERCUREA CIUC
-16 GRADE BRAȘOV

„În partea de centru, de nord, de est si de sud a tarii local a fost ger, adica valori de temperatura minima sub pragul de -10 grade. Urmatoarea noapte si noaptea de maine spre poimaine in continuare vreme rece pentru aceasta perioada cu minime intre -13 si -2 grade in general”, a spus Raul Ilea, meteorolog de serviciu ANM.

Meteorologii anunta de miercuri temperaturile vor creste timp de doua zile, apoi valul de aer rece revine și vom avea din nou parte de ninsori în toată țara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si