Anul a început cu spitalele pline de copii din cauza gripei și a virozelor respiratorii. Timpii de așteptare depășesc chiar și patru ore în mai multe unități de primiri urgențe și camere de gardă. Într-un singur spital au fost diagnosticate 500 de cazuri de îmbolnăvire cu gripă. Iar medicamentele sunt tot mai costisitoare și greu de găsit în farmacii, a transmis Cristian Sabbagh.

Spitalele pline de copii bolnavi 

Numărul virozelor respiratorii a crescut alarmant după sărbători. De la Crăciun încoace, 500 de copii au fost diagnosticați cu gripă doar la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală. Se fac internări încontinuu si cu greu se mai găsește un pat liber la secția de pediatrie.

"Acum am rămas cu o tuse seacă, care încă nu trece și așteptăm să vedem ce zice doamna doctor", a spus o mămică.

A crescut şi numărul cazurilor de infecţie cu virus sinciţial respirator, care poate duce la complicaţii grave, mai ales în rândul copiilor de vârstă mică. Aceasta doamnă, de pildă, a stat internată timp de o săptămână cu cel mic.

"Din cauza unei viroze repsiratorii copilul meu nu se simțea bine de o lună și două săptămâni, nu mi se părea că e ok și am decis să venim", a spus o altă mămică.

"Ne confruntam cu un umar mare de copii infectat cu VSR. Asta este o forma de pneoumonie a acestui sezon și numarul de cazuri este foarte mare. Cred ca am avut 120 de cazuri în ultiemele 10 zile diagnosticate la camera de gardă. Afectează prin excelență sugarii, care fac insuficiență repsiratorie și au nevoie de sprijin în spital. Toate paturile de pediatrie sunt ocuapte mereu, dar în momentul de față avem 24 de copii cu VSR internați", a declarat dr.

Ana Maria Davițoiu, purtătort de cuvânt spital Victor Gomoiu.

Cum numărul prezentărilor la camera de gardă crește de la o zi la alta și timpii de așteptare se prelungesc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Depinde de ora prezentării și de gravitatea pacienților... se ajunnge chiar la 4-5 ore, în mod normal 2-3 ore, dar se ajunge la timp prelungit de așteptare", a declarat dr. Achim.

Din cauza lipsei personalului, situația a ajuns aproape critică la Spitalulu Gomoiu, unde există chiar riscul închiderii Camerei de gardă.

Numărul mare de îmbolnăviri are efecte și pe piața medicamentelor care au ajuns să se găsească din ce în ce mai greu in farmacii. Iar tratamentul este foarte costisitor, se plând părinții.

"De la începutul anului au crescut solicitările pentru medicamentele antivirale și antibiotice, pentru că pacienții stau acasă până când simptomele se agravează, iar când ajung la camera de garda deja e infecție bacteriană și e nevoie de antibiotic", a spus un farmacist.

O singură reteță unde sunt prescrise medicamente esențiale pentru tratarea virozelor respiratorii poate ajunge la 350 de lei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Sute de pacienți nu mai pot fi tratați din lipsă de medici. SItuație fără precedent în plin sezon de gripă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si