„Din lipsă de timp, dorință de a ne scuti de multele drumuri prin magazine sau aglomerație, ne facem tot mai mult cumpărăturile online. Iar comercianții, chiar și cei care vând la tarabe, în piețe, s-au adaptat rapid. Așa se face că produsul vedetă al unui supermarket online este ceapa verde”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cumpărături online pentru Crăciun din piețe

În Piața Matache din Capitală, doamna Ioana are o tarabă digitală unde pregătește la foc continuu pachete cu legume și fructe, pe care curierii să le livreze către clienți.

Vânzarea clasică nu prea mai aduce profit, așa că Ioana a decis să vândă și online, iar clienții o găsesc pe toate platformele de livrări.
Chiar dacă la livrare prețul legumelor este puțin mai piperat decât la tarabă, în perioada sărbătorilor comenzile se dublează.
„Din cauza timpului online-ul e viitorul. Nu mai au timp, toți sunt contra cronometru”, a spus un comerciant.
Comercianții care nu s-au aliniat noului trend, se plâng că vând din ce în ce mai puțin.
Pare că vechea meteahnă de a pipăi fiecare produs înainte să-l cumpărăm dispare încet, încet. Drept dovadă stau și vânzările unui supermarket online. Paradoxal, produsul vedetă este chiar ceapa verde, numai bună pentru platourile de sărbători.
„Cel mai bine vândut produs este, în continuare, ceapa, alături de pătrunjel. Este un lucru pe care îl confirmăm în fiecare lună”, a spus managerul unui supermarket online.
Iar comoditatea oamenilor crește cererea.

Citește și: VIDEO- Târgul de Crăciun din Craiova are cel mai frumos brad din Europa. Anul viitor tema este inspirată din Star Wars

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Stocurile au fost suplimentate deja în acest depozit special pentru perioada sărbătorilor. Vorbim despre mii de cozonaci gata să ajungă la clienți, tone de carne de porc și sute de brazi. Că românii au început deja aprovizionarea pentru sărbători se vede în numărul de comenzi, care a crescut cu 50 de procente de la o lună la alta”, a transmis Mădălina Bichir, reporterul Știrilor Kanal D.
Un raport recent al unei platforme de livrări arată că un bărbat din Capitală a făcut comenzi de peste 27.000 de euro în 2023. În ceea ce privește numărul de comenzi, România ocupă locul fruntaș în rândul țărilor din sud-estul Europei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si