„O moară de plastic înființată într-o veche școală din Bozioru transformă pet-urile în cleștișori pentru rufe, ghivece și cărămizi”, a transmis Christian Sabbagh.

Deșeuri transformate în obiecte

Ne aflăm în Bozioru, zona așezărilor rupestre, unde ajung și turiști cu mai puțin spirit civic. Domnul Andrei strânge zilnic deșeuri de pe marginea șoselei. Pet-urile ajung apoi în moara de plastic, înființată într-o veche școală, unde intră în proces de reciclare.

Mărunțirea deșeurilor se face automat.

Citește și: Horoscopul săptămânal pentru 8-14 aprilie 2024: Zodiile care prind aripi și au curajul să facă lucruri mărețe

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mașinăria poate transforma zilnic aproximativ 30 de kilograme de pet-uri în fulgi de plastic, din care se fac apoi obiecte de uz gospodăresc, precum ghivece pentru flori, cărămizi rotunde și cârlige pentru rufe.
Moara de plastic a fost înființată de un ONG care promovează turismul în Ținutul Buzăului și de Primărie. Aici, oamenii din zonă pot să își ducă pet-urile pentru a fi reciclate.
Banii primiți de pe urma reciclării deșeurilor se întorc în comunitate.

Asociația Ținutul Buzăului vrea să mai deschidă încă trei astfel de mori în județ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si