În urmă cu aproape 150 de milioane de ani, Diplodocus trăia într-o zonă intens populată cu dinozauri uriași în nord vestul Americii. Animalul preistoric era erbivor, iar gâtul extrem de lung îl ajuta să se hrănească cu frunzele din copaci. Noul exponat este singurul dinozaur dublat din parcul de la Râșnov. Astfel, vizitatorii pot admira creatura uriașă în două ipostaze la fel de impresionante.

Parcul de la Râșnov expune un dinozaur preistoric ierbivor

„El este Diplodocus, unul dintre cei mai mari dinozauri care a trăit pe Pământ. Aceasta este poziția lui naturală, când pășea pe pământ, iar așa avea o lungime de 33 de metri. În momentul în care se hrănea, animalul preistoric se sprijinea în coadă și stătea pe cele două picioare din spate și așa ajungea să aibă o lungime de 11 metri, adică aproximativ dimensiunea unui bloc cu patru etaje”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

Dimensiunile impresionante ale dinozaurului au atras turiștii ca un magnet. Cu greu au rezistat curioșii să nu își facă fotografii lângă creatura uriașă, cu care să se laude, mai apoi, pe rețelele de socializare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Am auzit că sunt dinozauri noi și de aia am venit. De aia am și venit că am auzit că este ceva nou. Cumnatul zice că a auzit la radio și am zis să venim până aici. E frumos. Pentru copii am venit”, spun vizitatorii.

Peste o sută de dinozauri în Parcul de la Râșnov

Parcul cu dinozauri de la Râșnov se întinde pe o suprafață de trei hectare și adăpostește zeci de exemplare de toate formele și dimensiunile.

În pădure există și zone interactive cu animale preistorice mișcătoare, dar turiștii pot admira și strămoșii necuvântătoarelor care trăiesc în zilele noastre.

„În momentul acesta avem aproximativ o sută de dinozauri. Cel mai mare este Seismosaur. Având o lungime de 50 de metri, iar cel mai mic este o reptilă micuță care măsoară în jur de 30 de centimetri”, explică administratorul parcului.

Un bilet de intrare in parcul cu dinozauri costă 30 de lei pentru adulți și 23 de lei pentru copii. Micuții cu vârste mai mici de trei ani pot admira dinozaruii gratuit.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si