„O invenție periculoasă, creată pentru a slăbi în timp record, a provocat discuții intense pe rețelele de socializare. Vorbim despre un aparat dentar care ține gura închisă permanent, pentru a nu permite oamenilor să mănânce, ci doar să consume lichide. Iată ce spun medicii dentiști de la noi despre această practică”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Aparat dentar pentru slăbit, metodă periculoasă

Așa arată aparatul dentar care a devenit viral pe internet. Funcționează ca un clește care ține gura închisă și nu permite persoanei să mănânce, ci doar să bea. E promovat în online ca fiind o variantă de a slăbi, dar medicii trag un semnal de alarmă.

Citește și: VIDEO- Două opere de artă de la Iași nasc adevărate controverse. Unii trecători nu înțeleg mesajul sculpturilor

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În primul rând, afectează dinții mult mai mult decât am crede.
„În primul rând, atunci când întrerupi alimentația solidă începi să hipersalivezi și atunci face să devină un mediu acid, se depune placă bacteriană mai multă, favorizează apariția cariilor plus că, practic, nu mai poți să deschizi gura și vor apărea dureri la nivelul musculaturii”, a explicat Andrei Capră, medic stomatolog.
Este periculos nu numai pentru sănătatea dinților, dar și pentru întregul organism pentru că odată cu înfometarea apar inevitabil și problemele de sănătate.

Indiferent de semnalele de alarmă trase de specialiști, există persoane care chiar apelează la acest aparat dentar periculos.
„Nu mi se pare ok, cea mai bună metodă de a slăbi este mâncatul sănătos, exerciții fizice. Nu sunt de acord cu chestii de genul ăsta”, a spus o persoană.
Nutriționiștii, dar și medicii insistă pe ideea că, dacă ne dorim să slăbim, trebuie doar să mâncăm mai sănătos, în cantități mai mici și nu după ora 7 sau 8 seara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si