Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Distracţie rară în marile oraşe

Cu atâtea restricții de sărbători, marile orașe se laudă cu puține locuri de-o voioșie molipsitoare. La Cluj, atmosfera Crăciunului a invadat curtea unei clădiri istorice din centrul orașului unde vizitatorii pot să ia cina, în timp ce ascultă colinde... În vreme ce la Brașov, mini-târgul deschis de autorități răspândește lumină și speranță celor care visează la sărbători cum erau odată.

Andreea Stoica,


DISTRIBUIE
acest articol

Grădina exterioară și cerdacul acestei clădiri istorice au îmbrăcat straie de sărbătoare. Lângă bradul uriaș- luminat de milioane de beculețe- o ceată de mici colindători reînvie vechile tradiții românești.

"Atmosfera aceasta de sarbatoare ma duce inapoi in copilarie si de-abia astept sa ajung acasa la parintii mei. Chiar cred ca locul acesta este magic, sunt putine locuri in Cluj unde sa auzi colinde in fiecare seara, e bine de tot", spune o clienta a targului de Craciun.

În acest decor, musafirii își potolesc foamea cu preparate tradiționale gătite la ceaun, în curtea restaurantului. Cozonacul pe care-l comandă ca desert are și el arome de iarnă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Avem un panettone cu stafide, lichior de portocale si jeleu din fructe de padure pe care il insiropam cu sirop de caramel si coniac, asa il servim si niste crema de vanilie", afirma Gabriel Macavei- bucatar sef.



Tot aici, oaspeții descoperă un mini târg de Crăciun.

Mai mic ca-n alți ani e și târgul de Crăciun din centrul Brașovului. Turiștii care ajung aici nu pleacă cu cu mâna goală.

Doar 20 de comercianți au avut norocul să primească o căsuță unde să își vândă produsele. Oferta este totuși pe alese.

"Avem brânză de burduf la bășică, cașcaval afumat, neafumat cu chimen, cârnați din berbecuț cu vițel, cârnați din porc cu vită, de aceștia groși", spune Ioana Istrate, producator.



Târgul de Crăciun din Piața Sfatului va fi deschis în fiecare zi până pe 3 ianuarie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI