In articol:
- Robert Negoiță vrea să poarte mai multe discuții cu Nicușor Dan, însă... fără succes. Negoiță: „Încerc să stabilim o întâlnire. Mă uit la el și tace”
- Războiul primarilor din Capitală continuă. Nicușor Dan: „E o falsă problemă!”
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a întârziat la întâlnirea despre riscul seismic al clădirilor din București și a fost taxat de către Robert Negoiță.
Robert Negoiță vrea să poarte mai multe discuții cu Nicușor Dan, însă... fără succes. Negoiță: „Încerc să stabilim o întâlnire. Mă uit la el și tace”
Georgiana Grimm, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.
„Iată că l-am prins aici și încerc să îmi reglez, să stabilim o întâlnire. Mă uit la el și tace. Când puneți pe ordinea de zi? Se uită la mine și zice... nimic”, a spus Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.
Citește și: Profesor concediat după o postare șocantă pe Facebook
În atribuțiile primarului general intră întâlniri lunare cu cei din sectoare.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
„În repetate rânduri am cerut o întâlnire primarului general. Spațiile verzi din Sectorul 5 arată rău pentru că sunt în administrația Primăriei Generale”, a afirmat Rareș Hopincă, city manager Sector 5.
Citește și: Un român de 43 de ani a fost găsit fără viață într-o școală abandonată din Italia
„Primarul general juridic, există, dar fizic nu. Nu reușim să-l găsim.
Războiul primarilor din Capitală continuă. Nicușor Dan: „E o falsă problemă!”
Situația este însă văzută diferit de Nicușor Dan.
„E o falsă problemă! Chiar ieri am avut ședința. Au fost 15 proiecte care au venit de la sectoare și Consiliul General le-a votat”, a transmis Nicușor Dan.
La întâlnirea de astăzi au lipsit primarii sectoarelor 1,2, 4 și 6, dar, o parte dintre ei și-au trimis reprezentanții. Așa că s-a ajuns și la o concluzie.
Citește și: Un român a ajuns după gratii, după ce a fost suspectat că a furat și folosit un card de credit
„Astăzi reprezentanții sectoarelor au agreat cu toții împărțirea responsabilităților. Estimăm că la nivelul municipalității va începe evaluarea vizuală a clădirilor la finalul lui august”, potrivit lui Răzvan Munteanu, director AMRCCRS.
În București sunt estimate că vor trebui evaluate vizual pentru risc seismic peste 20.000 de clădiri. Cele mai multe sunt în Sectorul 5, iar cele mai puține în Sectorul 6. Costul inspecției cu privirea pentru un singur bloc este de 1.000 de lei.