Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Divorț în coaliția PSD-AlDE. Victor Ponta, văzut ca singurul câștigător al acestei mișcări pe scena politică

PSD si ALDE isi spun adio, dupa 3 ani de guvernare. Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca isi retrage ministrii de la Palatul Victoria. Ba mai mult, ameninta ca va vota o motiune de cenzura impotriva cabinetului Dancila.Decizia ALDE a cazut ca un traznet asupra social democratilor, care raman astfel fara majoritate in Parlament.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un strans de mana ferm, care nu prevestea in urma cu doar cateva saptamani tradarea lui Calin Popescu Tariceanu. Dupa un drum lin prin guvernarea Romaniei, cele doua partide care conduc tara au decis azi sa se desparta. Tariceanu o paraseste pe Viorica Dancila pentru un prieten mai vechi, Victor Ponta.

SABIN GHERMAN, jurnalist: Asta este o miscare disperata, ca sa dea impresia unei resetari. Se intampla niste jocuri pe mize mici in care singurul castigator e Ponta.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Iar supararea social-democratilor este cu atat mai mare din pricina tradarii in mariajul lor politic.

Citeste si: Robert Negoiţă cere demisia premierului: „Viorica Vasilica, acasă!”

Imediat dupa sedinta coalitiei de la Palatul Victoriei, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta au fost fotografiati intr-un hotel din Capitala. Acolo aveau sa decida mazilirea Vioricai Dancila, scoaterea ei din palatul Victoria, dar si sustinerea lui Mircea Diaconu la prezidentiale.

O intelegere parafata in cursul dupa-amiezii intre cei doi lideri politici.

O mutare pe tabla de sah a scenei politice, menita sa ii socheze pe social democratii ramasi fara putere. Liderii au sosit rand pe rand la sediul partidului ca sa gaseasca o cale prin care Viorica Dancila sa nu isi piarda jiltul de la Palatul Victoria.

Fara ALDE, premierul Dancila este practic fara de putere.

Isi pierde majoritatea atata la Senat cat si la Camera Deputatilor. Ce inseamna asta? Ca social-democratii sunt lasati fara maini si fara picioare, iar proiectele lor vor fi respinse rand pe rand in Parlament. Dar, la fel de greu este si pentru celelalte partide sa isi asigure puterea in Parlament.

Citeste si: Viorica Dăncilă: "PSD va merge înainte cu guvernarea ţării şi alături de noi vor veni toţi cei din ALDE şi Pro România"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI