Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | DNA intervine în cazul fraudei de la examenul pentru licențele de pilot

Oameni care habar nu au ce e briza de munte sau cum se oprește motorul unui avion se pare că au avut pretenția să primească licențe de piloți. Există suspiciuni că examenul ar fi fost fraudat și că cineva din afara le-ar fi dat candidaților răspunsurile corecte printr-un grup de WhatsApp. La Școala de Aviație și Autoritatea Aeronautică Civilă din România au fost deschise anchete. Pe fir au intrat și procurorii anticorupție.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Practic, cu bani, oricine ar fi putut să urce la manșa avioanelor de linie- dacă ne luăm după dezvăluirile care aruncă în aer aviația. În august- când s-au dat examenele pentru piloți- candidații ar fi fotografiat testele grilă- le-au postat pe un grup de whatsapp- iar persoane din afara trimiteau răspunsurile corecte.

Una dintre candidate întreabă- de pildă- ce înseamnă briza de munte, iar altul pare nedumerit care e metoda normală de oprire a motorului. La un moment dat, cineva le scrie să mai bifeze și câte un răspuns greșit, să nu bată la ochi.

Expertul în aviație, Sorin Stoicescu a privit șocat dovezile fraudei.

Sorin Stoicescu, expert in aviatie: Nu m-aș fi așteptat ca în sala de examinare să apară niște oameni lipsiți de discernământ, aș zice popular neîntregi la minte. Că și-au pus pe whatsapp, că au copiat, că au fost cu telefoanele e doar o consecință a faptului că ei nu au făcut un control psihologic pe standarde de viitori piloți! Din punct de vedere teoretic și practic, își

pune viața lui în pericol, deci e o tentativă de suicid, în al doilea rând pune în pericol și viața altora!

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Panică în timpul unui zbor București- Roma. Un român s-a aflat în mare pericol

Concret, cu aceste examene, urmate de teste practice, Autoritatea Aeronautică Civilă le dă licență de pilot particular, adică pot zbura singuri sau însoțiți de un prieten. Dacă vrei să ajungi pilot comercial, dai alte două examene, tot aici.

Însă nu poate nimeni să ajungă în acest punct dacă nu a absolvit Școala de Pilotaj, așa că există suspiciuni firești că ar fi fost fraudate și aceste examene.

Toți cei care zboară cu avioanele sunt înspăimântați la gândul că ar putea fi în pericol.

În această sesiune au dat examen 51 de candidați, dintre care 16 au trecut. Doi au primit deja licență de pilot, după ce au luat și testele practice. Autoritatea Aeronautică Civilă Română a avut o reacție doar în scris și precizează că se va înființa o comisie internă care să verifice modul în care examenele s-au desfășurat, vor suspenda procesul de licențiere de pilotaj și vor sesiza Agenția Europeană de Siguranță a Aviației.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Nu e de joacă- spune Radu Merica, actual preşedinte al Asociaţiei Piloţilor din România. El a dat primul examen de pilotaj acum 27 ani la Frankfurt, în Germania, și spune că a fost unul extrem de riguros.

Citeste si: Pilotul ecuadorian Juan Manuel Correa a ieşit din comă

Potrivit unor surse, având în vedere pericolul real și uriaș, toate dovezile au ajuns la procurorii anticorupție, care anchetează acest caz uluitor. Ar fi fost depusă și o plângere penală în acest sens.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI