,,Nu vom mai fi păcăliți când vom lua un credit de la instituțiile financiare nebancare. Dobânzile acestora vor fi reglementate, astfel încât clienții să nu mai fie împovărați de datorii. Sunt peste 300 de mii de oameni care au deja credite la instituții nebancare. Ce se întâmplă cu împrumuturile lor ne spune Diana Buzea'', a transmis Christian Sabbagh.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Achiziția de apartamente și creditul la bancă. Cum procedăm? Sfatul agetului imobiliar

Dobânzi limitate pentru IFN-uri

Bună seara! Autoritățile vin cu o reglementare în ceea ce privește dobânzile pentru creditele obținute de la instituții financiare nebancare. În acest moment, media dobânzilor ajunge la 8 mii la sută, o dobândă uriașă pentru cei care au fost fortați de împrejurări să solicite un credit. Potrivit noii legi, în final, niciun client nu va mai plăti mai mult decât dublul sumei împrumutate. Aceste instituții au timp 90 de zile să pună în aplicare noile reglementări, care se aplică inclusiv creditelor în desfășurare. De exemplu, În cazul creditelor de consum în valoare maximă de 5.000 lei, dobânda nu poate depăși 1% pe zi, iar la sume de până la 25.000 lei, vorbim de o dobânda de 0,6% pe zi.

În cazul în care cineva observă că nu s-a respectat legea, poate sesiza inspectorii de la ANPC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si