„Șase medici chirurgi și o asistentă de la Spitalul Municipal din Timișoara, secția Oncologie, au fost plasați sub control judiciar, după ce ieri au fost aduși la audieri. Ei sunt cercetați pentru luare de mită. Colega mea, Iulia Dumitrașcu, a urmărit acest caz și ni se alătură cu detalii”, a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: VIDEO Mai mulți medici oncologi, suspecți că au luat mită! Oamenii vor șanse egale la sănătate

Cadrele medicale sunt cercetate pentru luare de mită

Iulia Dumitrașcu, reporter: Cadrele medicale de pe secția Chirurgie Oncologică 2 a Spitalului Municipal din Timișoara au fost monitorizate mai multă vreme de anchetatori, prin prisma și prin ajutorul unor camere de supraveghere, montate în cabinetele acestora. Acolo, medicii se întâlneau cu pacienții bolnavi de cancer.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere- antena3.ro

În dosar sunt cercetați, în final, șase chirurgi și o asistentă. Ieri au ajuns la audieri cinci dintre aceștia, plus asistenta, iar astăzi va da declarații în fața oamenilor legii și cel de-al șaptelea inculpat.

Din datele făcute publice până acum de oamenii legii reiese faptul că medicii au luat mită în nenumărate rânduri. De peste 40 de ori, au numărat procurorii.

Nu ne referim doar la sume de bani, ci și la alte foloase, cum ar fi borcane cu miere sau bulion. În ceea ce privește partea financiară, primeau de la 100 de lei, până la câteva sute de euro. Este important de menționat faptul că toate cadrele medicale au spus că au primit bani de la pacienți sau de la aparținătorii acestora, dar că nu au condiționat actul medical.

Citește și: "Sunt în concediu" Patru ore de apeluri pentru a-și programa soția la o consultație. Un bărbat a sunat de 80 de ori la un spital din Iași, dar a fost ignorat complet: "Nu răspunde nimeni"

La perchezițiile care au avut loc ieri, făcute de inspectorii DGA, au fost găsite și diverse sume de bani. Spre exemplu, în cabinetul unui medic a fost găsită suma de 1.000 de euro, dar și 1.200 de lei. Medicul a spus că banii proveneau de la o pacientă care l-a rugat să cumpere niște medicamente din străinătate.

Ancheta continuă în acest caz și, până la această oră, reprezentanții Spitalului Municipal din Timișoara nu au declarat nimic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si