Doi copii, lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi, au fost la un pas să se înece, în stațiunea Eforie Nord, după ce au intrat în mare pe o jucărie gonflabilă. Din cauza curenților puternici, amândoi copiii au căzut în apă, dar unul dintre ei a reușit să revină pe saltea. Al doilea a fost scos de salvamari și a fost resuscitat pe mal.

Citeste si: Fotbalist mort după un incident bizar

Copilul de 7 ani, dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Constanța 

Militarii ISU Dobrogea au fost solicitați, luni, 12 iulie., în jurul orei 18.00, să intervină pe plaja din Eforie Nord. Potrivit informațiilor din presa locală, un copil de 7 ani, turist din Focșani, a fost la un pas de înec.

Copilul scos din apă în ultimul moment este conștient și a fost transportat, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Județean Constanța, cu tulburări respiratorii, potrivit Replica Online.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cod roșu de înec pe litoral

Câți oameni mor înecați pe litoralul românesc

De la 1 mai şi până la 4 septembrie anul trecut, 32 de oameni au murit înecaţi pe litoralul românesc al Mării Negre. Spre comparați, în 2018, la sfârşitul lunii august, se înregistrau 18 decese. 

Pe lângă teribiliştii care se avântă în valuri deşi salvamarii arborează steagul roşu, semn că scăldatul este interzis, mulţi cad victimă unei ape liniştite, intrând să se îmbăieze fără să ştie că au anumite probleme de sănătate, cum ar fi o tensiune mare. În ciuda eforturilor medicilor, majoritatea celor înecaţi îşi dau ultima suflare pe plajă, sub ochii familiei.

Potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății, la nivel global, în fiecare oră 40 de persoane mor înecate.

Peste jumătate din ele sunt copii sau tineri până în 25 de ani. Bărbații au un risc de două ori mai mare de înec decât femeile. Unul dintre factorii agravanți este vecinătatea unei ape. Interesant este că în țările cu venituri mici sau medii se înregistrează 91% din cazurile de înec accidental.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si