Italianul in varsta de 71 de ani, diagnosticat cu virusul mortal, a venit in Romania la rudele sotiei sale. Este casatorit, de 12 ani, cu o romanca si are cu ea un copil. In fotografiile de cuplu par fericiti, iar in Italia, langa Rimini, detin un cunoscut restaurant, frecventat anual de mii de turisti din intreaga lume. Recent, afaceristul a decis sa vina in Romania, insotit de fiul sau minor dar si de un prieten- diagnosticat si el, recent, cu coronavirus.

Prima oara, strainii au luat contact cu pasagerii si personalul cursei Bologna-Craiova. Pe 18 februarie, aproape de miezul noptii, afaceristul coboara pe aeroport, insotit de fiul sau- in varsta de 10 ani si de celalalt cetatean italian. Prima oprire a fost la centrul de inchirieri-masini.

Cand a ajuns in Craiova, italianul a inchiriat pentru 5 zile o masina din parcarea de langa aeroport, timp in care a luat contact cu doi soferi ai firmei. Pe 18 februarie a plecat cu vehiculul inchiriat spre comuna Balteni din Gorj si s-a intors pe 22 februarie.

Italianul diagnosticat cu coronavirus a plecat, chiar in noaptea de 18 februarie, sa-si viziteze socrii, in Gorj. L-a lasat pe fiul sau in grija bunicilor, iar el s-a retras in Targu Jiu, unde a dormit pe toata perioada, la un apartament pe care-l detine in apropiere de centru. A doua zi, barbatul este surprins in comuna DRĂGUȚEȘTI. Imbracat in negru, cu o palarie pe cap si insotit de amicul sau, bolnavul de coronavirus iese din primarie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Medic din România vorbește degajat de CORONAVIRUS: „Mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții”

Doi italieni infectați cu coronavirus sperie Oltenia

Intre 20 si 21 februarie, italianul depistat cu virusul mortal ar fi fost si la primaria comunei SLIVILEȘTI, in Gorj, unde ar fi vrut sa cumpere un fond de vanatoare. In Targu Jiu, bolnavul ar fi avut si intalniri de afaceri cu mai multi oameni importanti- toate, in localuri de lux.

Barbatul si-a luat copilul de la socri pe 22 februarie, apoi s-a intors in Craiova, la aeroport. Dupa ora pranzului a avut zborul catre Bologna. Odata ajuns in Italia, afaceristul a dat semne ca se simte rau, cu febra si dureri de cap. A fost internat la spitalul din Rimini, unde a fost diagnosticat cu temutul virus, iar fiul si sotia romanca sunt si ei in carantina.

Cu toate ca italianul e sigur de faptul ca n-avea coronavirus pe perioada sederii in Romania, autoritatile noastre au intrat in alerta 32 de persoane cu care bolnavul a avut contact direct au fost testate pentru coronavirus, iar primele rezultate sunt negative.

Citeste si: Coronavirus România. Isterie generală: rafturile magazinelor sunt goale, iar oamenii se calcă în picioare

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Intre cei care ar fi putut fi infestati cu temutul virus sunt 8 pasageri din avionul ce l-a adus pe italian in Craiova, dar si 5 insotitoare de zbor.

Rand pe rand, toti acestia au fost adusi cu un transport special in carantina, intr-un centru special amenajat din Craiova. Culmea, insa, fara sa poarte masti sau costume de protectie.

Si la Gorj s-au luat masuri de protectie, in locurile unde a fost italianul. Satenii sustin ca strainul ar fi inceput sa se simta rau inca de atunci.

Potrivit autoritatilor, in Romania sunt 69 de persoane in carantina si aproape 5000 izolate la domiciliu. Intre acestea, 920 sunt doar in Bucuresti. Pentru toti acestia, fiecare medic de familie poate elibera concediu medical pentru pacientul aflat in carantina sau in autoizolare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si