Incendiul a izbucnit vineri noapte, în jurul orei locale 23:00, la Burro Canaglia Bar&Resto, un restaurant cu specific italienesc din cartierul central Salamanca, în Plaza Manuel Becerra, Madrid. Zece ambulanţe şi 12 pompieri s-au deplasat la faţa locului. 

Un martor a declarat că incendiul ar fi izbucnit după ce un chelner a flambat un fel de mâncare, iar flăcările au ajuns la tavan și ulterior spre pereţi. 

Flăcările s-au extins cu rapiditate spre tavan și pereți, care erau decorați cu o multitudine de plante din plastic O clientă care se afla înăuntru în momentul incendiului, a relatat că „ unul dintre ospătari era pe punctul de a da tuşa finală unui fel de mâncare cu o lampă pentru a-l flamba, ţinea vasul în flăcări într-o mână şi lampa în cealaltă, a trecut pe lângă o coloană cu plante şi în câteva secunde totul a luat foc.” 

Citește și: Incendiu puternic la locomotiva unui tren de marfă. Personalul feroviar a fost evacuat

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Clienţii s-au speriat și s-au înghesuit să fugă, în condiţiile în care focul izbucnise chiar în apropierea ieşirii principale, ceea ce a dus la îngreunarea evacuării în condiții de siguranță a persoanelor aflate în restaurant.

Declarațiile martorilor sunt șocante

"Era un loc foarte mic şi eram înghesuiţi. Ultimul lucru pe care l-am văzut înainte de a ieşi a fost un ospătar cu un extinctor care încerca să stingă focul, dar nu a putut să-l stăpânească", a declarat David, un alt martor ocular.

" Am ajuns la uşă pentru a încerca să ajut, dar a trebuit să mă îndepărtez pentru că fumul era foarte gros şi era irespirabil. Am văzut clienţi care ieşeau arşi, spunând 'o să mor'. Unii trecători au spart geamurile cu umbrelele pentru a-i ajuta să iasă. Unii strigau că bucătarii sunt înăuntru, pentru că bucătăria se află în spatele localului", a povestit un martor ocular, potrivit El Pais.

" Am văzut un fum imens, o femeie a ieşit cu părul pârlit, iar la scurt timp au sosit pompierii şi serviciile de urgenţă, au scos oamenii afară şi au început să-i resusciteze pe jos", au relatat două fete.

Doi bărbați au decedat în urma incendiului

Odată ajunși la fața locului, pompierii au început să evacueze în grabă clienţii şi personalul, dar flăcările au fost atât de puternice, încât două persoane nu au mai avut nicio șansă. 

 Şeful brigăzii de pompieri, Carlos Marín, a explicat că, deşi au ajuns repede la locul faptei, nu au putut preveni tragedia din cauza violenţei incendiului.

Citește și: O femeie s-a aruncat de la etajul 6 al Circului Park Tower din Capitală

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

"Deşi am ajuns repede, fumul s-a răspândit foarte repede. A trebuit să efectuăm 12 salvări şi apoi a trebuit să verificăm scările clădirilor anexe", a povestit el.

În local ar fi fost aproximativ 60 de persoane. Poliţia spaniolă investighează circumstanțele în care s-a produs incendiul. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si