Doi pacienti din Deva si Bihor, aflati in moarte cerebrala, au devenit donatori de organe care vor salva viata altor semeni, aflati in suferinta. Din pacate, in Romania populatia este reticenta cand vine vorba despre donarea de organe si sunt foarte multi suferinzi care asteapta un semn de la centrele de transplant.

Citeste si: Scandal URIAȘ între polițiști și mai mulți indivizi! Cum s-a terminat totul e ȘOCANT

Speranta a inundat cu lacrimi de bucurie holurile Institutului de Transplant din Cluj.  Cinci familii care asteapta interventia salvatoare au fost chemate pentru investigatii.  Doctorii au vrut sa vada daca sunt compatibili cu rinichii prelevati la Oradea. Mihaela Molnar e una dintre cele doua norocoase.

La 55 de ani, biata femeie cunoaste drumul catre spital ca pe tatal nostru.  Facea dializa din doua in doua zile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: România se confruntă cu o criză a incubatoarelor vitale pentru supraviețuirea bebelușilor născuți înainte de termen!

Organele au ajuns in Cluj in aceasta dupa amiaza din Deva. Au fost prelavati de la un barbat de 60 de ani care intrase in moarte cerebrala. Tot el va salva un bolnav internat in Bucuresti, care nu ar mai trai fara plamani noi, dar si un pacient la Fundeni, care e pe lista de asteptare pentru un transplant de ficat.

Si la Oradea s-au facut minuni.

Dupa o interventie de trei ore, organele prelevate au fost transportate cu un elicopter Smurd spre cei care plang dupa un strop de viata.

Citeste si: Scandal pentru custodia celor doi copii din Galați bătuți de tată! Mama și unchiul micuților, contre pentru custodie!

Din pacate, Romania e inca reticenta cand vine vorba despre donarea de organe. 

Sunt aproape trei mii de bolnavi care au nevoie de rinichi. Alti 600 asteapta un ficat, iar 6 au nevoie de plamani ca de aer.

Toti traiesc cu speranta ca exista viata dupa moarte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si