Doi soți, Rodica, născută și crescută în România și Fati, original din Turcia, au locuit de când se știu la oraș. Timp de opt ani au luat calea străinătății și au locuit în Germania, dar în urmă cu doi ani sufletul i-a condus înapoi acasă, în România. Sătui de agitația și zgomotul orașelor au ales să trăiască la țară: „În Germania, când am ajuns prima oară, am lucrat la o fermă de vaci, o fermă școlară, și de acolo lucrând, el mai mult cu animalele, eu

mai mult cu copiii, s-a născut ideea asta și dragostea pentru animale”, „Am stat la bloc, un oraș liniștit, dar e altceva, e liniștea noastră. La Urlați noi am avut și o casă în cartierul Tineretului, dar era foarte, foarte aglomerată zona, casă lângă casă.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: HARTA. Autoritățile sunt în alertă. Ciclonul mediteranean aduce ploi și furtuni. Sudul României este vizat în mod special- wowbiz.ro

Aici, lângă Urlați, județul Prahova, cresc acum zeci de capre din rasa Alpin Franceză, două sute șaptezeci de păsări și doi tăurași. Toate animalele au nume, iar cei doi le știu pe toate pe de rost. Au învățat singuri să facă brânză bună de capră și să o vândă mai departe localnicilor.

La fel și laptele, care ajunge la tot mai mulți clienți: „Lapte foarte gustos și aromat și clienții cer acest gust”, „Totul am învățat din zero, am învățat pe propria piele diferite boli, când se îmbolnăveau a trebuit să ne interesăm, să citim cărți.”

Dragostea lor pentru toate animalele din curte este nemărginită: „Miticuță este la noi de când avea trei luni. Îi place foarte mult, împreună cu fratele lui de acolo, Aurică.”

Și fata lor, care are doar cincisprezece ani, se implică în treburile gospodărești: „Pentru mine a fost totul o schimbare foarte mare, dar m-am obișnuit.” Rodica și Fati au planuri mari de viitor: vor să transforme locul într-o fermă școlară, după modelul pe care l-au văzut în Germania. Aici copiii ar putea învăța cum să aibă grijă de animale, dar și cum se fac brânza și laptele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si