"Au renunțat la job-uri și au riscat totul pentru a porni o afacere de la zero. Este povestea a doi soți din Bihor care au închiriat un fost abator și au început să producă mezeluri după rețete păstrate din străbuni, fără coloranți sau aditivi", a transmis Simona Pătruleasa.

Rețeta succesului în familie

Ioan Lung a lucrat mai bine de 12 ani ca asistent medical pe secțiile de ortopedie ale spitalelor din Beiuș și Oradea.

A lăsat însă tot în urmă și s-a mutat la țară.

"Mi-a plăcut mult ce făceam acolo și am văzut tot felul de situații limită, interesante. Am renunțat la spital pentru că am vrut sa fiu alături de familie, mi-a plăcut în mediul rural, familia avea o afacere în exportul de animale", a declarat Ioan Lung, antreprenor.

Mai târziu, Ioan a decis să închirieze fostul abator de stat din Beiuș, pentru a produce propriile mezeluri tradiționale.

"Aici am păstrat utilajele vechi din fostul abator, e vorba de malaxor și masina de tocat cârnat, le-am păstrat ca și piesă de muzeu. În rest aparatura e nouă, am făcut investiții", a declarat Ioan Lung, antreprenor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Și soția sa a renunțat timp de trei ani la locul de muncă din învățământ pentru a pune afacerea pe roate.

"Să ai curajul sa mergi mai departe indiferent de obstacole și foarte multă muncă. Cei trei R cum îi numesc eu, rezistență fizică, rezistență psihică și rezistență financiară", a declarat Nicoleta Lung, antreprenor.

Cei doi soți produc în abatorul lor preparate românești precum tobă, caltaboși sau cârnați, toate făcute după rețete din străbuni.

"Rețete vechi, o mare parte din ele le știu de la bunicul meu, de la socrul meu. Folosim condimente cât se poate de simple, boia, sare, usturoi, piper, nu folosim aditivi, încercăm să facem produse cât se poate de curate", a declarat Ioan Lung, antreprenor.

Afacerea de familie a generat și zeci locuri de muncă într-o zonă în care posibilitățile sunt limitate.

"- Lucrez de patru ani, e o schimbare în bine.
- Cum e între atâtea cărnuri?
- Bine, ne place, ne-am obișnuit, am învățat foarte multe lucruri", a declarat Ramona Gabor, angajată abator.

Firma are în prezent trei magazine deschise în județul Bihor, iar cei care le-au călcat pragul au devenit clienți fideli.

În total, cei doi soți produc peste 40 de tipuri de produse diferite. În funcție de preparat, prețurile pornesc de la 35 de lei și pot depăși 50 de lei pe kilogram.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Campania "Epidemie de violență"/ Despre agresivitatea din versurile melodiilor. Ce spune Beto, cunoscut cântăreț de trap?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si