„Încet, dar sigur, România e văzută cu alți ochi de străinii care ne calcă pragul. Iar doi tineri studenți la Medicină în București luptă să spulbere prejudecățile care au orbit Occidentul și ne-au pus într-o lumină proastă. Lor și celorlalți ca ei le suntem recunoscători”, transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Studenți străini, îndrăgostiți de România

David și Josue sunt doi străini, studenți la Medicină, care s-au îndrăgostit iremediabil de România și au vrut să-i schimbe imaginea în ochii lumii.

Pentru asta, au călătorit peste tot. Au bătut țara în lung și-n lat ca să le arate celor din Occident că n-au descoperit raiul pe pământ dacă nu au fost aici.
Au vizitat locuri superbe, lacuri cu priveliști care-ți taie răsuflarea, au călcat pe plaiurile maramureșene, dar au trăit experiențe incredibile și în Bucovina, acest ținut fermecător, care ascunde mănăstiri unice în lume. Iar apoi au explorat sălbăticie Deltei Dunării.
Evident, nu puteau rata litoralul românesc. I-a surprins magia locului și aici.
Ca să-i cunoaștem mai bine i-am vizitat în apartamentul în care stau cu chirie în București.

Citește și: VIDEO- România are viitor. Trei tinere îndrăgostite tradiția românească au venit în platoul Știrilor Kanal D

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Josue ne povestește că a venit în România din Marea Britanie după ce tatăl lui s-a interesat unde ar putea învăța medicină în limba engleză și mai ieftin. Nu știa nimic atunci despre țara noastră, dar a fost plăcut surprins de ce a găsit aici.
Josue e originar din Camerun, unde se vorbește franceză. Astfel că nu i-a fost greu să ne înțeleagă și să învețe să vorbească.


Prietenul lui, David, e din Germania. Nici el nu a crezut că va putea să trăiască aici.
La scurt timp după ce au ajuns în România și au văzut că viața e altfel de cum auziseră înainte, cei doi tineri au hotărât să-și unească forțele într-un vlog prin care să spulbere prejudecățile despre România.
Iar, ulterior, s-au apucat să facă vlogg-uri despre locurile pe care orice străin ar trebui să le vadă în România. Evident, pasiunea s-a transformat în sursă de venit. Au pornit la drum cu 600 de euro, cât a costat o cameră de filmat.
Cei doi studenți lucrează acum la un alt proiect ambițios prin care ajută clinicile stomatologice să atragă cât mai mulți clienți de afară. Și ne-au mărturisit că s-ar vedea locuind aici și după ce vor termina studiile. Din vorbă-n vorbă, orele au zburat, iar spre seară i-am însoțit la un restaurant cu specific românesc. Căci amândoi s-au îndrăgostit de mâncarea noastră tradițională.
David și Josue ne mărturisesc că au ajuns să iubească tot ce e românește. De la mâncare, oameni, priveliști până la muzică.
Iar în final, cei doi au un mesaj pentru români:
„Hai, să iubim România! „La mulți ani, România!”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si