"Un restaurant din Buzău poate să ajungă oriunde în țară! Ideea le aparține unor tineri bucătari care au renunțat la o afacere cu adresă fixă. Cei doi antreprenori pot transporta ustensilele de bucătărie chiar și în pădure, unde întind mese bogate, cu purceluși la proțap, fripturi tradiționale și platouri cu afumături renumite din zona Buzăului", a transmis Cristian Sabbagh.

Restaurant mobil în Buzău

Pe Adi și Florin, proprietarii bucătăriei mobile, i-am găsit în curtea unei companii, la un eveniment corporate. Au pregătit un meniu tradițional pentru oaspeți din toată țara, de la fermieri și afaceriști, până la funcționari din ministere.

"Ne-am pregătit pentru circa 120 de persoane cu platouri tradiționale, reci, mezeluri tradiționale făcute aici la Buzău iar la felul doi avem proțap", a declarat Florin Irimia, antreprenor.

Citește și: VIDEO- Livrări de mâncare la domiciliu, în continuă creștere. Suma fabuloasă pe care a cheltuit-o un român anul trecut pe comenzile de mâncare

După ce au adus cu dubele ustensilele de bucătărie și materia primă, de numai două ore au avut nevoie tinerii bucătari ca să etaleze surpriza culinară a evenimentului. Au folosit doar produse tradiționale din zona Buzăului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doi adolescenți au abandonat pe trotuar un manechin care părea un cadavru plin de sânge, în Buzău, ca să facă postări cu el pe internet- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Carnea la proțap, mâncărurile gătite la ceaun, cartofii prăjiți în untură, sunt doar câteva dintre deliciile pe care cei doi bucătari le au în ofertă. Prepară unele bunătăți pe care nu mulți români le-au mâncat până acum.

"Ceea ce avem aici se numește pitușcă.

Este compoziția brută a babicului. Este fix carnea de babic nebăgată pe maț. Sunt două feluri de a o servi. Prăjită în ulei sau pe grătar", a declarat Florin Irimia, antreprenor.

În cei doi ani de la debutul afacerii, cei doi tineri au ajuns cu bucătăria lor mobilă în zeci de curți și grădini ale unor milionari, la picnicuri din vârf de munte ori pe malul unor lacuri. Pot transporta ustensilele de bucătărie oriunde sunt solicitați.

"Suntem chemați la nunți, la botezuri, la aniversări și de cele mai multe ori aceste evenimente sunt și în natură. Ne solicită serviciile care sunt mobile. Ajungem la fiecare în intimitatea lui, ca să zic așa, în curtea lui, în casa lui, pe terenul lui, pe câmpul lui", a declarat Florin Irimia, antreprenor.

Adrian și Florin pot pregăti mâncare chiar și pentru o mie de clienți. Contravaloarea serviciului este stabilită în funcție de numărul de oaspeți anunțat de organizator.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: