Partidul Republican l-a nominalizat oficial, luni, pe Donald Trump drept candidat al său la preşedinţie pentru alegerile prezidenţiale programate pe data de 5 noiembrie, informează presa internațională.

Citește și: VIDEO Val de conspirații după tentativa de asasinare a lui Donald Trump! Înscenare, asasinat sau trădare?

Nominalizarea lui Trump era asigurată din punct de vedere matematic, dar a fost formalizată la Convenţia Naţională Republicană, care a început ieri în Milwaukee, SUA. 

Donald Trump s-a prezentat la Convenția Națională Republicană cu un bandaj pe urechea dreaptă, după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat.

El a fost întâmpinat cu urale frenetice, dar a rămas tăcut în timp ce zâmbea și făcea cu mâna mulțimilor.

Cine este J.D. Vance, anunțat de Donald Trump drept vicepreședinte al SUA în cazul în care ajunge la Casa Albă

Donald Trump a anunţat luni că-l alege pe senatorul de Ohio, J.D. Vance, pentru a-i fi vicepreşedinte în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"Am decis că persoana cea mai aptă pentru a asuma funcţia de vicepreşedinte al SUA este senatorul J.D. Vance, din marele stat Ohio", a scris politicianul republican pe reţeaua sa de socializare, Truth Social.

James David Vance l-a criticat adesea pe fostul președinte, declarându-se "anti-trumpist pe vecie", dar a devenit în timp unul dintre cei mai fermi apărători ai săi.

Cine este J.D. Vance, ales drept "vicepreședinte" de Trump în cazul în care ajunge la Casa Albă

Cine este J.D. Vance, ales drept "vicepreședinte" de Trump în cazul în care ajunge la Casa Albă

[Sursa foto: Captură YouTube]

J.D. Vance, acuzat de echipa lui Joe Biden

Preşedintele SUA Joe Biden, candidat la realegere, l-a acuzat luni pe J.D. Vance, senatorul de Ohio ales de Donald Trump pentru funcţia de vicepreşedinte, că doreşte să pună în aplicare politică în favoarea bogaţilor, echipa sa de campanie acuzând un „extremist” anti- avort, relatează presa internațională.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Andrew Tate a fost plasat în arest la domiciliu, iar fratele său, Tristan, a fost pus sub control judiciar. Ce acuzații li se aduc- antena3.ro

„El și Trump vor să majoreze taxele pentru gospodăriile din clasa de mijloc, în timp ce favorizează reducerile de taxe pentru cei bogați", a dat asigurări președinte american pe platforma X.

J.D Vance este un „extremist” care „neagă rezultatul alegerilor din 2020 și susține interzicerea avortului la nivel național", a mai scris Biden.

Cine este J.D. Vance

Cândva un critic al lui Trump, devenit apărător fervent, J.D. Vance (39 de ani) a fost ales de fostul preşedinte republican drept partener de candidatură.

În urmă cu opt ani, înaintea scrutinului prezidenţial din 2016, J.D.

Vance era un critic acerb al lui Trump, scrie Reuters, care aminteşte că l-a numit public pe candidatul republican de atunci un „idiot”, despre care a spus că este „vrednic de dispreţ”.

În privat, Vance l-a comparat pe Trump cu Adolf Hitler.

„Încă nu m-am hotărât între a crede că Trump este un nemernic cinic ca Nixon, ceea ce nu ar fi chiar atât de rău (şi chiar s-ar putea dovedi util) sau că este Hitler al Americii”, a scris el în privat unui asociat pe Facebook în 2016. Când comentariul său referitor la Hitler a fost relatat pentru prima dată, în 2022, un purtător de cuvânt nu l-a contestat, dar a spus că nu mai reprezenta părerea lui Vance despre Trump.

În interviuri acordate presei, Vance a declarat că pentru el nu a existat niciun moment de tip „Evrica!” menit să-i schimbe părerile despre Trump. Mai degrabă, potrivit lui Vance, şi-a dat seama treptat că opoziţia sa faţă de fostul preşedinte are legătură mai degrabă cu forma decât cu fondul.

De altfel, de atunci şi până în momentul în care Trump a decis să facă tandem cu el în cursa pentru preşedinţia SUA, Vance a devenit unul dintre cei mai fervenţi apărători ai lui Trump, fiindu-i alături chiar şi atunci când alţi republicani de rang înalt au refuzat să o facă, potrivit Reuters.

J.D. Vance „este un ecou al lui Trump, nu o voce nouă”

Transformarea lui James David Vance – de la un „niciodată trumpist” declarat până la un om loial lui Trump până în pânzele albe – îl face o personalitate neobișnuită în cercul intim al fostului preşedinte republican.

Citeste si: VIDEO Emilia Ghinescu vorbește despre vremurile grele din viața sa: „Eram singură și au fost momente în care nu știam de unde să fac rost de bani să îmi plătesc anumite rate.”- kfetele.ro

Citeste si: Un curier român și-a pierdut viața în timp ce incerca să împiedice un hoț să îi fure duba: ”A încercat să-i oprească, ca să nu-și piardă slujba”- radioimpuls.ro

Citeste si: Cel mai sângeros criminal român în viață rămâne după gratii. Toma Gheorghe şi-a ucis fiica şi concubina şi le-a aruncat la canal- antena3.ro

Fost soldat şi scriitor de succes, a apărat constant în Congresul SUA cauzele dragi fostului preşedinte republican, precum lupta împotriva imigraţiei şi apărarea protecţionismului economic.

Vance a avut un parcurs cel puţin atipic. A crescut într-o familie monoparentală săracă din „Rust Belt”, regiune din nord-estul SUA profund marcată de declinul industrial.

El a fost înrolat în Corpul Pușcașilor Marini înainte de a studia științe politice și filozofie la Universitatea de Stat din Ohio. Totodata, el detine o diplomă în drept obținută la Yale.

A devenit cunoscut la nivel naţional datorită cărţii sale autobiografice din 2016, „Hillbilly Elegy”, în care a explorat problemele socio-economice cu care se confruntă oraşul său natal şi a încercat să explice cititorilor popularitatea lui Trump în rândul americanilor albi săraci.

J.D. Vance a fost criticat pentru faptul că nu face altceva decât să-l imite pe Trump, potrivit TVR Info.

„Vance este un ecou al lui Trump, nu o voce nouă”, a declarat David Niven, profesor asociat de politică la Universitatea din Cincinnati care a scris discursuri pentru doi guvernatori democraţi.

Politicianul din Ohio este foarte popular în rândul bazei de alegători ai candidatului republican, dar nu și printre moderați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si