Close sidebar
Close sidebar

video- Donații cu cardul în „Cutia Milei”. Noua modalitate de a dona este foarte apreciată de enoriași

Donații prin card la cutia milei se întâmplă în tot mai multe biserici din țară, acolo, unde credincioșii pot lăsa suma dorită pentru cele sfinte direct la POS. Deși surprinși la început, vizitatorii s-au obișnuit cu procedura și spun chiar că o preferă în detrimentul plății cu bani cash.

Redactia Stirile Kanal D,

Donații cu cardul în „Cutia Milei” [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Această doamnă venită din Pitești a fost plăcut surprinsă de noul terminal POS, pentru donații, pe care l-a întâlnit în biserica Sfântul Mihail din Cluj.

"Mi s-a întâmplat să mai vin la biserici și să dai un acatist sau mă rog, altceva, și să mai te cauți de un mărunt în buzunar ca să mai donezi. O idee ingenioasă, excelentă aș putea spune, pentru că poate în secunda respectivă nu ai destui bani mărunt sau mai mari sau mai mici, caz mai ales, acuma cu noua tehnologie toată lumea umblă cu cardul"

Plata cu ajutorul cardului bancar a fost introdusă aici în urmă cu două luni. Cutia milei electronică a fost amplasată la intrarea în lăcașul de cult și funcționează mereu. Suma încasată ajunge apoi direct în contul bisericii. Credincioșii văd cu ochi buni digitalizarea din lăcașul sfânt.

"- Cum vi s-a părut super?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

- E ușor, prima donație, credeam că e mult de butonat, dar nu e"

"Mi se pare ceva inovativ, mi se pare ceva avansare în tehnologie care se adaptează la zilele de astăzi.

Este mult mai ușor și e benefic pentru toată lumea"

"Aparatul funcționează foarte simplu. Practic, aici pot selecta suma pe care vreau să o donez: cinci, zece sau cincizeci de roni. Alegem, de exemplu, cinci ron. Apropiem cardul și donația s-a făcut"

Citește și: Calendar ortodox septembrie 2023: Cele mai importante sărbători cu cruce roșie

Sistemul a fost instalat în mai multe biserici romano-catolice din zona Transilvaniei și se bucură de succes, mai ales în rândul tinerilor care s-au obișnuit să nu mai folosească banii cash, iar noua metodă de plată

este ferită și de hoții care atentează la cutia milei.

Într-una dintre cele mai cunoscute biserici ortodoxe din București, un bărbat a fost surprins în timp ce fura bani cu ajutorul unui umeraș de sârmă. Pentru a nu trezi niciun fel de suspiciune, bărbatul se oprește pentru a se închina. Preotul lăcașului de cult a depus plângere la poliție, iar cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere, hoțul a fost identificat și dus la audieri.

El este acum cercetat pentru furt calificat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI