Tinerii își doresc independență financiară. Aceștia vor să muncească încă de pe băncile facultății. În timp ce aceștia declară că vor mai multe venituri, studiile arată că avem cei mai puțini tineri angajați din Europa.

Studenție petrecută și la muncă

"- Bună ziua, cappuncino-ul dvs...totul este în regulă?

- Totul este ok!", a spus un tânăr ospătar.

21 de ani, ospătar și...student: faceți așadar cunoștință cu Daniel. El este unul dintre tinerii pentru care, independența financiară este crucială. Ca s-o obțină, s-a apucat de muncă la 16 ani și nu are de gând să se oprească. Ce l-a determinat să muncească?

Tinerii muncesc încă din timpul studenției

Tinerii muncesc încă din timpul studenției

[Sursa foto: Freepik]


"Faptul că îți aduce o liniște spirituală, o liniște întru totul, ideea că poți să ți îndeplinești mereu dorințele, faptul că nu depinzi de o serie de factori care să determine un lucru", a declarat Daniel.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

A încercat, a reușit, iar acum se poate lăuda că se întreține complet singur.

"Întâi în mod singur, îmi prioritizez cheltuielile esențiale, cum ar fi chiria, facturile lunare, abonamentele, ratele și așa mai departe, și ulterior eventual, îmi fac poftele, pun pe dreapta", a continuat acesta.

Este și cazul acestei tinere. La 30 de ani are peste 8 ani de muncă în spate.

"Am vrut să am salariul meu și să nu mai depind de ai mei.

Și ce ai simțit când ai trăit pe picioarele tale? Am avut o satisfacție foarte mare și m-am bucurat că n -am mai fost nevoită să iau cu împrumut și să dau înapoi", a spus tânăra care muncește de 8 ani.

Citește și: Stațiunea din Europa care seamănă izbitor cu Maldive

Independența financiară, dorința supremă a tinerilor

"Tocmai această satisfacție este cea care îi face pe tineri, în proporție de 75%, (intra cartonul) să caute cu ardoare independența financiară. Dar aceste date sunt completate paradoxal de altele, care arată că avem cei mai puțini tineri angajați din toată Europa. Adică vrem bani fără prea multă bătaie de cap, iar pe internet par să fie mulți așa ziși mentori în arta îmbogățirii, care ne spune că:

- 75% DINTRE TINERI VOR INDEPENDENȚĂ FINANCIARĂ

- 38% DINTRE TINERI MUNCESC

Tinerii muncitori își doresc mai multe venituri

Tinerii muncitori își doresc mai multe venituri

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Cum am făcut peste un milion de dolari până la 23 de ani? Haideți să vedem! Dacă succesul îți e religie, iar să faci milioane îți e scris, atunci vei vrea să auzi asta. Formula asta mi-a adus un Ferrari, un Lamborghini, un Porsche, un Dawn, un Rolls Royce", a spus un tânăr care și-a câștigat independența financiară pe TikTok.

Citește și: Viktor Orban, discurs controversat la Băile Tușnad. „MAE român mi-a scris ce să spun și ce trebuie să evit“

Așadar, chiar dacă tinerii aspiră la independeța finaciară de la o vârstă cât mai fragedă, aceștia nu trebuie să piardă din vedere un lucru: succesul este un proces individual. Nu vine la toți în aceeași măsură și sigur nu pe aceleași căi. Așa că muncește din greu, dar pune mereu pe primul plan echilibrul, și nu banii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si