Procurorul general i-ar solicita preşedintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Ion Iliescu în dosarului Mineriadei. Asta, după ce, în urmă cu patru ani, Înalta Curte a decis anularea probelor și a restituit dosarul la Parchetul Militar pentru refacerea anchetei. Cu mai multe detalii ni se alătură colega mea, Iasmina Ardelean, a transmis Cristina Dorobanțu.

Dosarul Mineriada/Ion Iliescu ar putea fi urmărit penal

Procurorul general, Alex Florența, i-a cerut președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului șef de stat, Ion Iliescu, în Dosarul Mineriadei din iunie 1990, potrivit unor surse.

De acest aviz depinde ca procurorul de caz să dispună sau nu începerea urmăririi penale în acest dosar, în care mai sunt inculpate încă 12 persoane, printre care fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și Virgil Măgureanu. Aceștia sunt acuzați de procurori de infracțiuni contra umanității, fapte pedepsite cu închisoare pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Practic, procurorii trebuie să refacă acum ancheta de la zero, după ce în 2020 probele din dosar au fost anulate de ICCJ. Au trecut aproape 34 de ani de la Mineriadă, când patru persoane au murit împușcate și peste 1.300 au fost rănite, a transmis Iasmina Ardelean.

Citește și: Decizie de ultim moment în cazul lui Vlad Pascu! Familiile victimelor au fost umilite, din nou, în sala de judecată. Ce s-a hotărât acum?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: