Vă avertizez, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

În această boxă se află o pacientă care este deja de trei săptămâni. A fost transferată din spitalul Băgdăsar, este vorba de o pacientă de 64 de ani, cu arsură cu suprafață de aproximativ 73%.

Bătrâna a fost rănită în explozia unei butelii de gaze, în București. Un loc liber în centrul din Timișoara s-a dovedit salvator pentru ea.

Avem aparate de susținere a funcției vitale. Monitorul cu care monitorizăm pacienții, 24 de ore din 24, care ne permite monitorizare invazivă, care ne permite monitorizare a funcției respiratorii.

Un singur salon e gol, în eventualitatea în care una dintre victimele din Crevedia ar fi transferată aici. Până acum nu s-a întâmplat asta.

Se poate intra, mă refer doar la personal medical, din păcate, cumva vizitele de aparținător sunt limitate. Știm foarte bine riscul de victorizare, dar pacienții pe cele trei boxe și în celelalte două boxe sunt cu două puncte de supraveghere și sunt monitorizați în continuare de personalul medical

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Aglomerație în centrele de transfuzii. Donator: "Nu putem dona sânge. E normal așa ceva?"

Centrul de mari arși din Timișoara a fost deschis în 2019, la 3 ani după tragedia din Colectiv.

- De unde au venit pacienții? De peste tot din țară?

- De peste tot din țară. Nu avem nicio zonă din care să vă spun că nu am primit.

Am primit din nordul țării, am primit din Iași, din Satu Mare, de la Brașov

Investiția în această clinică s-a ridicat la 5 milioane de euro, însă cele cinci paturi sunt total insuficiente.

Cu siguranță, necesarul la nivel național este unul mult mai mare și necesită deschiderea altor alte unități

Pe lângă dotări, tratarea unui mare ars presupune costuri uriașe.

Foarte costisitor. Ce vă pot spune, din statistica financiară pentru anul trecut costul se ridică undeva la 8 milioane de lei, pentru cei o sută cincizeci o sută șaizeci de pacienți

Peste zece mii de pacienți ajung anual la camerele de gardă ale spitalelor din România cu arsuri, iar aproximativ patru mii de cazuri necesită internare pentru supraveghere și tratament de specialitate, se arată într-un raport oficial al Ministerului Sănătății.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si